Ministrul Sănătăţii, despre imunizarea personalului medical: Nu aş discuta încă de obligativitatea vaccinării, sper să nici nu fie nevoie de aşa ceva - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,0620miercuri 16 iun 2021

Ministrul Sănătăţii, despre imunizarea personalului medical: Nu aş discuta încă de obligativitatea vaccinării, sper să nici nu fie nevoie de aşa ceva

de G.S. Sâmbătă, 8 mai 2021, 13:17
- a A+
Imagine
Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, consideră că la acest moment nu este cazul ca vaccinarea să devină obligatorie pentru categorii profesionale precum cadrele din sistemul sanitar sau cele din învăţământ, transmite News.ro.


"Nu aş discuta încă de obligativitatea vaccinării, dar sper să nici nu fie nevoie de aşa ceva şi să obţinem un procent mare al personalului vaccinat, aşa încât obligativitatea să nu fie necesară", declară ministrul Sănătăţii.

"Eu pot să spun mai mult experienţa mea personală, nu profesională, experienţa mea personală legată de vaccinare. Pur şi simplu, după ce am reuşit să fiu vaccinată şi cu a doua doză, acel stres pe care-l aveam constant în minte legat de posibilitatea de a face infecţie şi de a transmite infecţia celorlalţi s-a diminuat considerabil. Şi atunci, ce vreau să spun este că încurajez vaccinarea la toate cadrele medicale, pentru că e foarte important şi pentru protecţia lor, dar mai ales pentru protecţia celor din jur şi sper că încrederea pe care o am eu şi pe care o avem noi, cei care ne-am vaccinat, să fie transferată şi către ei. Nu aş discuta încă de obligativitatea vaccinării, dar sper să nici nu fie nevoie de aşa ceva şi să obţinem un procent mare al personalului vaccinat, aşa încât obligativitatea să nu fie necesară", a afirmat Ioana Mihăilă, sâmbătă, în timpul unei vizite în judeţul Bihor.

Medicul Sorin Paveliu, fost secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a susţinut, într-o postare pe Facebook, că este nevoie de o lege privind vaccinarea obligatorie a unor categorii de populaţie, făcând referire, în acest context, la personalul medical şi la cei pe care i-a numit "esenţiali", explicând "că de aia au avut prioritate".

Medicul a pledat totodată pentru "retragerea beneficiilor sociale pentru cei care prin refuzul lor (nejustificat medical) de vaccinare contribuie la spolierea bugetului din care îşi trag beneficiile".
Ulterior, Paveliu a retras din secţiunea publică a paginii sale de Facebok postarea, explicând că a decis "schimbarea audienţei" sale "din public în doar pentru prietenii FB din lista" sa, "pentru anumite postări".


3172 de afisariAtat timp
Zero_Kelvin [utilizator], Sâmbătă, 8 mai 2021, 13:53
+8/26
cat NIMENI nu are nicio responsabilitate in cazul efectelor secundare fatale, atat timp cat magarii de producatori nu vor sa-si asume nimic, mai mult, la primele cazuri de deces in 24 de ore, aia de la AZ nu gaseau niciun fel de relatie de cauzalitate cu vaccinul (au lasat-o mai usor cand a inceput sa li se interzica vaccinul prin toata Europa...) nu aveti cum sa OBLIGATI populatia sa se vaccineze, mai ales ca imunizarea e temporara, maxim 6 luni. Fiecare hotaraste singur ce face cu corpul si sanatatea lui. Este un vaccin netestat, nimeni nu stie ce efecte vor fi peste un an-doi.

Si am mai spus-o: terminati cu manipularea, vaccinul te ajuta sa treci mai usor peste boala. Atat. Si vaccinat, daca iei covid, tot trebuie sa porti masca, esti contagios.
Cine v-a bagat in cap ca daca se vaccineaza toata lumea scapam de covid e un tampit sau are niste interese "verzi" . Aceasta boala o sa fie ca o sinusoida, in functie de imunitatea populatiei la un anumit moment si de masurile de distantare. Ne uitam in toamna-iarna pe wordometer la UK si Israel si mai povestim.
Prevad mii de procese in urma implementarii certificatului verde.

PS: de ce nu se discuta o strategie de lockdown strict, de doua saptamani, sincronizat la nivel mondial? Sunt suficiente persoane are tocmai au trecut prin boala
Atentie cu pianul pe scari,
Cripto [utilizator], Sâmbătă, 8 mai 2021, 14:25
+6/18
cu cat veti vrea sa obligati o masa de oameni sa faca ceva, cu atat o sa vi-o luati mai rau. Uite-te in ograda ta, la ce boli si probleme personale ai , nu esti Dumnezeu sa decizi pentru altii SI IN PLUS chiar El nu a face, ne-a creat liberi si fiecare are lectiile lui. Restul sunt prostie, interese si mizerie, multa mizerie umana, pe care nici un vaccin nu o poate spala.
inca 13 comentarii comenteaza