Femeia din Italia care a primit o supradoză de Pfizer a fost vaccinată cu 4 doze, nu 6 - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,0620miercuri 16 iun 2021

Femeia din Italia care a primit o supradoză de Pfizer a fost vaccinată cu 4 doze, nu 6

de N.O. Marţi, 11 mai 2021, 19:54
- a A+
Imagine
Tânăra de 23 de ani din Italia căreia i s-au administrat mai multe doze de vaccin anti-Covid Pfizer-BioNTech a primit patru doze și nu șase, așa cum s-a anunțat inițial, au declarat marți autoritățile locale de sănătate, relatează AFP.


"Este de fapt 0,30 ml, ce corespunde cantității utilizate pentru patru doze de vaccin Pfizer-BioNTech", a explicat într-un comunicat agenția de sănătate din Toscana (centru) despre această "doză injectată din greșeală duminică 9 mai unei tinere rezidente în psihologie clinică ".

"Faptul că cantitatea injectată este puțin mai mare de patru doze este important deoarece experimentarea efectuată de Pfizer pentru a stabili consecințele unui supradozaj s-a oprit la patru doze, fără ca aceasta să aibă consecințe particulare pentru pacienți, "a adăugat agenția de sănătate.

Asistenta care a vaccinat-o pe tânăra uitase să dilueze flaconul cu substanță activă cu ser fiziologic, eroare cauzată de "activitatea de rutină pe volume mari" și de presiunea de a respecta cu strictețe termenele limită.

Tânăra, care s-a întors acasă luni, după 24 de ore timp în care a fost internată în spital, rămâne sub control, potrivit comunicatului.


5690 de afisariLucrurile se schimba fundamental
O_Tannenbaum [utilizator], Marţi, 11 mai 2021, 20:02
+11/11
Fiindca la 4 doze n-o sa-i creasca si mustata. Doar barba.
Asta e ca stirea cu Arthur
imi_pasa_de_romania [utilizator], Marţi, 11 mai 2021, 20:13
+5/5
Nu e cel mai mare urs, ba este, ba nu se stie... asa si aici, 6 doze, 4 doze, 20 doze. Stirea e clara: supradoza. Punct.

Dar e mai simplu sa distraga atentia. Acum nu zic ca asistenta o omora si presa de la ei incearca sa minimizeze situatia ca sa nu reduca vaccinarea din Germania, dar pe bune... numarul de doze cotna daca e supradoza? Cand e supradoza, e supradoza.
inca 2 comentarii comenteaza