Arafat: România este pe scenariu verde, dar nu trebuie interpretat că am scăpat și ne întoarcem la normalitate. Riscul major este ca unii să interpreteze că nu mai trebuie să ne vaccinăm - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,0604miercuri 16 iun 2021

Arafat: România este pe scenariu verde, dar nu trebuie interpretat că am scăpat și ne întoarcem la normalitate. Riscul major este ca unii să interpreteze că nu mai trebuie să ne vaccinăm

de N.O. Marţi, 11 mai 2021, 23:00
- a A+
Imagine
Secretarul de stat din MAI Raed Arafat a avertizat că, deși rata de pozitivare a testelor, precum și cazurile active sunt în scădere, nu trebuie trasă "prea devreme" concluzia că "am scăpat", pentru că "situația poate să se inverseze până nu ajungem să avem un număr suficient de vaccinuri".


Secretarul de stat în MAI a declarat, marți, la Digi24 , că acum toate județele sunt pe "verde", pentru că "s-au luat unele măsuri din timp, chiar dacă la mulți nu ne place să recunoaștem".

"România a luat totuși măsuri echilibrate, dar necesare. S-au supărat mai mulți pe noi, asta este, dar măsurile au reușit să controleze situația", a declarat Raed Arafat.

Potrivit acestuia, spre sfârșitul acestei săptămâni sau în cursul săptămânii viitoare vor fi niște propunere de relaxare sau de reluare a unor activități, în contextul în care rata de pozitivare a testelor, precum și cazurile active și internările în spitale sunt în scădere.

"La ATI am ajuns la 919 cazuri, nivel pe care nu l-am mai atins din 1 decembrie 2020 și est un semn foarte bun", a spus Arafat, care a adăugat că "dacă vom continua așa cu vaccinare, cu siguranță în 2-3 luni o să ajungem la un nivel și mai bun".

"Riscul cel mai important când vedem acest lucru, pentru că sunt date publice, e ca unii să spună: gata, am scăpat, de ce să mă vaccinez? Și acesta ar putea să fie, de fapt, motivul pentru care să ne întoarcem, să crească și efectul pe care l-am obținut în acest moment să-l pierdem", a punctat șeful DSU.

"Mesajul nu trebuie interpretat greșit, că am scăpat, totul e bine. Acum vedem că toată lumea sună: dar relaxați asta, relaxați asta, gata ne întoarcem la normalitate. Riscul major este ca unii să interpreteze că am scăpat, de ce să ne mai vaccinăm, înseamnă că nu mai trebuie să ne vaccinăm. Și aici va fi greșeala", avertizează Raed Arafat.4495 de afisariTrebuia sa apara
Ozmo [utilizator], Marţi, 11 mai 2021, 23:02
+21/37
si Arahatu’ asta, sa se bage si el in seama
Relaxare dar nu Libertate, ne-esentialilor
Gryphus [utilizator], Marţi, 11 mai 2021, 23:05
+19/31
a reaparut acest personaj agasant pe ecranele.....Digi24 (acolo ii place si la Antena 3)

sa ne spuna ca de fapt relaxarea e o minciuna, ca atat timp cat e in vigoare starea de urgenta (adica o lege MILITARA) viata noastra nu poate fi normala chiar daca ni se da impresia de libertate
inca 16 comentarii comenteaza