Ministrul Mediului: Sunt peste 5.000 dosare de pagubă raportate de fermieri şi cetăţeni, zeci de persoane decedate, peste 100 atacate de urs - Hotnews Mobile
1 € 1 USD miercuri 16 iun 2021

Ministrul Mediului: Sunt peste 5.000 dosare de pagubă raportate de fermieri şi cetăţeni, zeci de persoane decedate, peste 100 atacate de urs

de I.B. Miercuri, 12 mai 2021, 0:45
- a A+
Imagine
Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a declarat, marţi seară, la B1 TV, că zeci de persoane au decedat în urma atacurilor urşilor din România, în timp ce alte peste o sută au fost atacate. De asemenea, sunt peste 5.000 de dosare de pagubă raportate de fermierii români, din cauza urşilor, potrivit News.


"Eu sper să găsim sprijin din partea Comisiei Europene pentru gestionarea acestei probleme care s-a generat în România. Avem peste 5000 dosare de pagubă raportate de fermieri şi cetăţeni care au suferit în urma atacurilor de urs, avem zeci de persoane decedate, peste 100 atacate. E o problemă gravă în România, avem această situaţie care nu se poate compara cu oricare alta din alt stat UE în ceea ce priveşte carnivorele mari şi avem nevoie de spriijinul inclusiv al Comisiei Europene", a declarat Tanczos Barna, ministrul Mediului, la B1 TV, marţi seara.

Ministrul şi-a manifestat speranţa că România va fi ajutată de Comisia Europeană în rezolvarea acestei probleme.

Tanczos Barna a adăugat că sunt circa 7.000 de urşi bruni în România.

" Sub 1% e numărul exemplarelor extrase privind cauze de forţă majoră, în comparaţie cu populaţia raportată la UE. Acum 5 ani aveam circa 7.000 de urşi bruni", a mai precizat ministrul.

Anterior, la TVR, ministrul a afirmat că în România au fost emise 280 de derogări din 2017 până în prezent.

"În România, din 2017 până acum, au fost emise 280 de derogări de acest fel, au fost sute de dosare pentru cerere, din 2019 până acum au fost peste 300 de solicitări, 140 de aprobări, peste 5000 de dosare pentru pagubă, 15.000 lei despăgubiri plătite pentru fermieri. Acesta este fenomenul", a declarat Tanczos Barna, la TVR.


2503 afisariOMFG
imi_pasa_de_romania [utilizator], Miercuri, 12 mai 2021, 0:59
+11/23
Am scris asta in alt comentariu la modul sarcastic, dar vad ca se adevereste. Deci chiar e vina mortului, in cazul de fata al ursului. Diferenta acum e ca familia ursului nu poate da in judecata statul pentru ca nu l-a aparat.

Da, nu conest problema generata de ursi, ca pot fi violenti, ca nu-s vegetarian samd. Dar aici e vorba de vanatoare ca distractie. E efectiv crima. Printul nu e o autoritate. Da, veti spune, normal ca l-a omorat ca avea autorizatie. Vi se pare normal? Mie nu.

Intotdeauna cand au fost probleme cu ursii, au fost chemate autoritatile, nu aveai de ce sa sari tu cu pusca si pistolul. Sa nu uitam: un ONG a salvat un ursulet pui si a fost amendata. In schimb, lasam un nesimtit care nici macar nu si-a recunoscut greseala, ba mai mult, care are tupeu sa spuna ca a salvat multi romani, sa scape de amenda sau dosar penal. De ce? Pentru ca e print?! Ca are bani?

Va garantez ca daca impusca ursul ala oricare dintre noi, nu s-ar fi pus problema asa. In plus, autorizatia o avea pentru o femela urs. Ce a omorat nu era femela. Deci argumentul pica.

Nesimtirea lui precum si modul voalat prin care intorc tot fiasco-ul asta asupra ursului mort (si a celorlalti ursi, vii sau morti care au facut "rau" - desi sa nu uitam ca noi am invadat teritoriul animalelor) sunt dezgustoatre.

Dar e ok, sa sara un psihopat bucuros ca se ucid animale ca placere (si pe bani) si sa ne explice ca e justificat. Intre timp, cine tortureaza animale prin apartament e pasibil de dosar penal. Dar e ok.
Poate
fdaniel [utilizator], Miercuri, 12 mai 2021, 7:37
+9/15
Poate daca nu am mai tăia pădurile ca niste idioți urșii nu ar fi nevoiți sa vina in localități
inca 26 de comentarii comenteaza