Nicușor Dan anunță plângere la DNA pentru un prejudiciu de câteva milioane de euro adus Primăriei Capitalei în mandatul Gabrielei Firea - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,0620miercuri 16 iun 2021

Nicușor Dan anunță plângere la DNA pentru un prejudiciu de câteva milioane de euro adus Primăriei Capitalei în mandatul Gabrielei Firea

de I.H. Joi, 13 mai 2021, 15:54
- a A+
Imagine
Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat joi că a depus o plângere penală la DNA pentru un prejudiciu de câteva milioane de euro adus municipalității în mandatul Gabrielei Firea, prin compania municipală pentru cimitire, înființată de fostul edil. Nicușor Dan spune că nu poate oferi mai multe detalii, ținând cont de prevederile legale și de faptul că sunt implicate mai multe instituții publice.
  • "Am depus ieri la DNA o plângere referitoare la un prejudiciu important, estimat a fi de ordinul câtorva milioane de euro, pe care municipalitatea l-a înregistrat în perioada precedentei administrații. Fiind vorba de cimitirele din București, această schemă infracțională e cu atât mai cinică.
  • Ținând cont de prevederile legale și de implicarea mai multor instituții publice în această chestiune, nu pot oferi acum alte detalii.
  • Asigur însă bucureștenii că orice probleme de acest gen vor fi tratate cu toată seriozitatea, iar Primăria Capitalei va face toate eforturile pentru a recupera sumele de care a fost păgubită", a anunțat Nicușor Dan, pe Facebook.
Compania Municipală Cimitire București S.A. a fost înființată de Primăria Capitalei în mandatul Gabrielei Firea pentru a prelua atribuțiile unei alte instituții cu același obiect de activitate - Administrația Cimitirelor și Crematoriilor Umane București.


Libertatea a scris, în decembrie 2020, că la conducerea Companiei Municipale Cimitire SA erau oameni fără nicio pregătire în domeniu, cu meserii dintre cele mai diverse: o asistentă medicală, o fostă casieră, un arhidiacon, un lăcătuș mecanic, o profesoară de istorie și religie.


Compania Municipală Cimitire - directorul general, Ștefan Rădulescu, are o indemnizație lunară de 14.496 lei/brut.

Compania a comunicat și lista cu cele mai mari salarii:
  • Diretor general adjunct – 2 posturi – 9.185 lei/brut
  • Șef serviciu/secție – 4 posturi – între 6.725 lei/brut și 7.940 lei/brut
  • Control financiar gestiune – 7.731 lei/brut
  • Consilier juridic – 2 posturi – între 6.838 lei/brut și 8.273 lei/brut.
Compania Municipală Cimitire București are 123 angajați și a avut un buget de salarii pe 2020 de 24.388.000 lei.

Cele 20 de companii municipale înființate de fostul primar Gabriela Firea au acumulat datorii sau credite de peste 560 milioane lei către furnizori, ANAF, bugetul asigurărilor sociale, potrivit informațiilor obținute de HotNews.ro de la companii și de la Primăria Capitalei .

Câteva dintre companii au intrat deja în insolvență, altele au titluri executorii cu popriri pe conturi sau bunuri. Cele mai mari datorii sunt la Termoenergetica - 390 de milioane de lei, Compania Municipală Trustul de Clădiri Metropolitane - 48,4 milioane de lei și Compania Municipală Iluminat Public - 24,3 milioane de lei. În insolvență sunt: Compania Municipală Ecoigienizare și Compania Municipală Străzi, Poduri și Pasaje. O parte din societăți acuză că au ajuns în această situație deoarece Primăria Capitalei nu a mai plătit facturile pentru serviciile prestate de companii.8977 de afisaribravo Neicushoare....
Ismail Paine de circ [utilizator], Joi, 13 mai 2021, 16:11
+15/23
... scoate sarma din ea!
Unul
fdaniel [utilizator], Joi, 13 mai 2021, 17:11
+14/20
Unul câte unul
inca 7 comentarii comenteaza