​ANAF a identificat un prejudiciu de 17 milioane lei în domeniul deșeurilor reciclabile. Firme fantomă și raportări fictive - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,1823duminică 25 iul 2021

​ANAF a identificat un prejudiciu de 17 milioane lei în domeniul deșeurilor reciclabile. Firme fantomă și raportări fictive

de F.B. Miercuri, 16 iunie 2021, 12:13
- a A+
Imagine
Inspectorii Direcției generale antifraudă fiscală, din cadrul ANAF, au investigat o rețea frauduloasă de șapte firme specializate în colectarea și reciclarea deșeurilor, ai căror organizatori au fraudat cu circa 3,5 milioane de euro (peste 17 milioane lei) bugetul statului, se arată într-un comunicat al Fiscului.


În scopul sustragerii de la plata obligațiilor prevăzute de lege, spune ANAF, grupul organizat a disimulat reciclarea a peste 8.400 tone de deșeuri de ambalaj, printr-un circuit fraudulos în care pentru activitatea de colectare, au fost folosite exclusiv firme tip "fantomă", înregistrate în județele Dolj, Hunedoara, Mehedinți, Constanța și Municipiul București.

“Deși nu aveau personal angajat și nici mijloace tehnice necesare gestionării deșeurilor, cei care operau în spatele acestor firme fantomă raportau fictiv colectarea de la persoane fizice a deșeurilor de ambalaje de plastic/PET", spune ANAF.

Conform comunicatului, pe circuit, se interpunea societatea aflată în centrul rețelei, specializată în reciclare.

Practic, această societate cu sediul în județul Timiș coordona activitatea frauduloasă a întregii rețele și raporta operațiuni fictive către Organizațiile de Implementare a Răspunderii Extinse a Producătorului cu care avea încheiate contracte de administrare a operațiunilor de colectare și valorificare a deșeurilor de ambalaje plastic și PET.

Prin crearea acestui circuit tranzacțional fictiv, organizat pe paliere bine determinate, s-au disimulat operațiunile de colectare și reciclare a deșeurilor cu scopul de a sustrage de la plată sumele datorate bugetului general consolidat al statului.

Pentru continuarea cercetărilor și recuperarea prejudiciului cauzat vor fi sesizate organele de urmărire penală competente.


5191 de afisari!
tudorr [utilizator], Miercuri, 16 iunie 2021, 12:34
+3/3
Patroni=fosti securisti, actuali psd si pnl!
Intrebarea este
sipu [utilizator], Miercuri, 16 iunie 2021, 12:45
+2/2
cine ia invatat !!!? raspunsul la intrebare face ca ancheta sa se INCHIDA ................
inca 1 comentariu comenteaza