Nutriție și sănătate: O ceașcă de cafea face minuni, inclusiv protecție la Covid-19 - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,2218joi 23 sep 2021

Nutriție și sănătate: O ceașcă de cafea face minuni, inclusiv protecție la Covid-19

de A.Th.C. Marţi, 13 iulie 2021, 20:01
- a A+
Imagine
​O descoperire interesantă, păcat că n-a venit de anul trecut: o ceașcă cu cafea nu numai că te pune în funcțiune și în mișcare, dar te mai și apără de Covid- 19. Cel puțin, așa spune un studiu efectuat la Northwestern University, Chicago, publicat în revista Nutrients și citat de HealthShots .


Știrea se adresează iubitorilor și abstinenților de la cafea deopotrivă. Efectuat pe grupuri-test din SUA, studiul spune că o ceașcă sau mai multe de cafea băute zilnic sunt asociate cu o reducere cu 10% a riscului de infectare cu coronavirus.

Acest rezultat se datorează faptului că băutura cea mai consumată din lume are efecte pozitive asupra unor biomarkeri inflamatori ca CRP, interleukina- 6 (IL-6) și factorul de necroză tumorală (TNF-alfa). Elementul important este că acești biomarkeri sunt legați și cu severitatea și mortalitatea Covid- 19. Mai mult, consumul de cafea este asociat și cu risc mai scăzut de pneumonie la populația vârstnică.

Nu numai cafea – sunt și alimente care trebuie incluse în dietă (sau reduse) pentru a combate coronavirusul. Cercetătorii spun că mai multe legume și mai puțină carne procesată pot îmbunătăți imunitatea organismului.

Revenind la cafea, trebuie amintit că moderația rămâne un element-cheie. Doctorii spun că nu trebuie depășite 3-4 cești pe zi (350-450 ml). Altfel, pot să apară deshidratare (este un diuretic), reflux gastric, probleme cu somnul.


4228 de afisariNormal !
Observatory [utilizator], Miercuri, 14 iulie 2021, 19:25
-1/1
Dacă nu înțelegi articolul, probabil ca trebuie recitit , pana când înțelegi ! Nu?
...
Gigel cu elefantii [utilizator], Marţi, 13 iulie 2021, 23:34
-6/8
Scade riscul de infectare sau de deces? Nu e prea clar.
comenteaza