Barna: Parte dintre actualii judecători de la CCR sunt foşti potentaţi, lideri de partid ai PSD - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,2218joi 23 sep 2021

Barna: Parte dintre actualii judecători de la CCR sunt foşti potentaţi, lideri de partid ai PSD

de I.B. Joi, 15 iulie 2021, 0:26
- a A+
Imagine
Co-preşedintele USR-PLUS, vicepremierul Dan Barna, consideră că printre membrii Curţii Constituţionale sunt "foşti potentaţi, lideri de partid ai PSD" şi susţine că este nevoie de schimbarea criteriilor în baza căreia judecătorii constituţionali sunt numiţi, potrivit News.


Întrebat miercuri, la Digi 24, dacă CCR este un "bastion PSD", Dan Barna a răspuns afirmativ.

"Din păcate, deciziile din ultimii ani confirmă lucrul acesta pentru un fapt foarte simplu: parte dintre actualii judecători de la CCR sunt foşti potentaţi, lideri de partid ai PSD. Adică nu e vreo taină, nu e o surpriză, nu e ca şi cum punem o etichetă, e foarte clar. Domnul Dorneanu (Valer Dorneanu, preşedintele CCR – n.r.) îl bănuieşte cineva de altceva decât de calitatea de susţinător al PSD-ului?", a afirmat Dan Barna.

El a amintit că USR susţine condiţionarea calităţii de judecător constituţional de unele criterii, inclusiv acela de a nu fi făcut parte din formaţiuni politice mulţi ani înainte de a fi desemnat în funcţia din CCR.


3116 afisariprofi
sov [utilizator], Joi, 15 iulie 2021, 6:53
+3/3
Multi ani sta Iordache la Consiliul Legislativ si dupa la CCR. Sigur va fi numai bun. De ce nu o lege cu membri CCR doar profi/fara carnet de partid ever, daca tot a ajuns CCR sa faca si sa desfaca tot din tara asta?
vrem referendum pt alegerea pe bune
qwerasdf [utilizator], Joi, 15 iulie 2021, 8:09
+3/7
a membrilor ccr

actualul ccr e un CaCaRez al pesedeilor
inca 9 comentarii comenteaza