Reputata actriţă spaniolă Pilar Bardem, mama lui Javier Bardem, a murit la vârsta de 82 de ani - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,2218joi 23 sep 2021

Reputata actriţă spaniolă Pilar Bardem, mama lui Javier Bardem, a murit la vârsta de 82 de ani

de V.M. Sâmbătă, 17 iulie 2021, 23:35
- a A+
Imagine
Reputata actriţă spaniolă Pilar Bardem, mama actorului Javier Bardem, a murit sâmbătă la vârsta de 82 de ani, în urma unei suferinţe îndelungate, anunţă postul TVE, preluat de News.ro.

Născută în Sevilia, pe 14 martie 1939, ea a făcut parte dintr-o familie de cineaşti importanţi - a fost sora regizorului Juan Antonio Bardem şi mama actorilor Javier, Carlos şi Mónica Bardem.

Pilar Bardem, care suferea de o boală pulmonară, a jucat în peste 60 de filme şi numeroase seriale și a câştigat un premiu Goya pentru rolul din "Nadie hablará de nosotras cuando hayamos muerto".

Ea a fost cunoscută şi pentru activismul politic. S-a opus, împreună cu alţi actori, inclusiv Javier Bardem, deciziei Guvernului spaniol de a trimite trupe în Irak, în 2003.

Prima apariţie în film a fost în 1965, în "El mundo sigue", regizat de Fernando Fernán Gómez, iar între altele a jucat alături de Javier Bardem şi Penelope Cruz, soţia lui, în "Carne trémula" (1997), de Pedro Almodóvar.

Cel mai recent rol l-a avut în "Rey Gitano" (2015), în regia lui Juanma Bajo Ulloa.

Ministrul spaniol al Culturii, Miquel Iceta, şi-a exprimat într-un mesaj pe Twitter "profunda tristeţe" cauzată de vestea morţii ei.

"Transmit condoleanţe familiei, prietenilor şi colegilor ei. Memoria o va păstra mereu vie între noi", a scris el .
3740 de afisariNiciun comentariu
comenteaza