JO Tokyo: Un post sud-coreean de televiziune a folosit imagini cu Cernobîl pentru a reprezenta Ucraina la festivitatea de deschidere - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,2218joi 23 sep 2021

JO Tokyo: Un post sud-coreean de televiziune a folosit imagini cu Cernobîl pentru a reprezenta Ucraina la festivitatea de deschidere

de L.V.A. Sâmbătă, 24 iulie 2021, 9:53
- a A+
Imagine
Postul sud-coreean de televiziune MBC a folosit imagini reprezentative cu fiecare țară în momentul în care delegațiile au defilat la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Tokyo. În dreptul Ucrainei, regizorii postului au pus o imagine cu centrala nucleară de la Cernobîl, lucru ce a creat controverse.

Criticile la adresa postului au apărut după ce, în timpul defilărilor sportivilor, la Ucraina au fost arătate imagini cu tragedia de la Cernobîl .

La trecerea Italiei, MBC a difuzat imagini cu pizza , iar la Norvegia cu somon . Comentatorii au indicat pentru fiecare ţară şi rata de vaccinare.

Comentatorii au mai spus că Insulele Marshall nu sunt "decât o ţară pentru testele nucleare ale SUA ", iar Siria a fost prezentată drept "o ţară în război de 10 ani".

Conducătorii postului şi-au cerut scuze pentru aceste remarci "nepotrivite" . "Suntem profund dezolaţi pentru aceste greşeli impardonabile", au afirmat oficialii.

Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Tokyo - Flacăra olimpică, aprinsă de Naomi Osaka


448 de afisariFrica de a spune adevaruri
Victtor [utilizator], Sâmbătă, 24 iulie 2021, 9:59
+4/4
Oamenii se tem sa mai spuna adevaruri evidente din cauza babelor care cenzureaza libera exprimare.
probabil nu a avut imagini cu "omuletii verzi",
revo [utilizator], Sâmbătă, 24 iulie 2021, 10:48
+1/1
din Crimeea.

Coreea ar trebui sa manifeste mai multa empatie fata de un alt popor ciuntit.
comenteaza