NASA a ales SpaceX pentru misiunea sa spre Europa, luna înghețată a lui Jupiter, în căutarea unor condiții propice vieții - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,2218joi 23 sep 2021

NASA a ales SpaceX pentru misiunea sa spre Europa, luna înghețată a lui Jupiter, în căutarea unor condiții propice vieții

de N.O. Sâmbătă, 24 iulie 2021, 16:12
- a A+
Imagine
NASA a anunţat vineri că a ales Space X pentru călătoria sa planificată către satelitul Europa, luna înghețată a planetei Jupiter, o victorie majoră pentru compania miliardarului Elon Musk care se ambiţionează să se aventureze mai departe în sistemul solar, notează AFP, potrivit News.ro.


Misiunea Europa Clipper va fi lansată în octombrie 2024 cu o rachetă Falcon Heavy de la centrul spaţial Kennedy din Florida. Suma contractului se ridică la 178 de milioane de dolari.

Misiunea trebuia să implice anterior racheta Space Launch System (SLS) de la NASA, care a cunoscut întârzieri şi depăşiri de costuri.

SLS nefiind încă operaţională, Falcon Heavy a fost destinată pentru misiuni comerciale şi guvernamentale de la zborul său inaugural în 2018.

Racheta generează în jur de 22 de milioane de newtoni, adică forţa echivalentă a 18 avioane 747.

Ea ar trebui să efectueze 40 până la 50 de treceri aproape de Europa cu scopul de a determina dacă acest satelit acoperit de gheaţă poate găzdui condiţii propice vieţii.

Va avea camere şi spectrometre pentru a produce imagini de înaltă rezoluţie, precum şi un radar pentru a penetra stratul de gheaţă şi a căuta apă lichidă dedesubt.2544 de afisariDacă găsesc vreun monstruleț extraterestru...
Nyk1 [utilizator], Sâmbătă, 24 iulie 2021, 16:18
+2/6
...scoțând capul printre ghețuri, toate cărțile de istorie care se vor scrie de acum înainte vor include numele Elon Musk.
hm
codyrocco [utilizator], Sâmbătă, 24 iulie 2021, 17:24
-3/7
pai si ce puteau "sa aleaga"?
comenteaza