Ciobanul rănit de urs la o stână în Suceava, operat 7 ore la Spitalul 'Sf. Spiridon'; prognosticul e bun - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,2275marţi 21 sep 2021

Ciobanul rănit de urs la o stână în Suceava, operat 7 ore la Spitalul 'Sf. Spiridon'; prognosticul e bun

de DP Sâmbătă, 24 iulie 2021, 17:36
- a A+
Imagine
Ciobanul de la stâna din Suceava atacat de urs a fost adus la Spitalul ''Sfântul Spiridon'' din Iaşi, unde a fost operat timp de şapte ore de echipe mixte de medici ORL şi de chirurgi maxilo-faciali, scrie Agerpres.


Coordonatorul SMURD Iaşi, prof. univ. dr. Diana Cimpoeşu, a informat că, în cursul acestei dimineţi, ciobanul a fost transportat de la Suceava la Iaşi de un echipaj medical. El avea traumatism cranio-cerebral sever, parieto-temporal drept, plăgi muşcate cu amputaţie de degete şi leziuni la nivel abdominal, precum şi fracturi faciale multiple.

Când a fost preluat de echipajul SMURD, bărbatul era conştient şi stabil. El a fost internat la Clinica de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială din cadrul Spitalului ''Sf. Spiridon''.

"În cursul dimineţii a fost transferat un pacient bărbat, muşcat la nivelul feţei. El prezenta de asemenea plăgi muşcate la nivelul abdomenului, la nivelul membrelor superioare. În momentul ajungerii pacientului în Unitatea de Primiri Urgenţe s-a decis intrarea cu pacientul în sala de operaţii cu echipă chirurgicală mixtă. A fost o operaţie laborioasă, s-a desfăşurat pe parcursul a aproximativ şapte ore, s-a încercat reconstrucţia facială. A fost o intervenţie în care au contribuit împreună colegii de la ORL şi Clinica de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială. Pacientul este stabil din punct de vedere hemodinamic, intubat, ventilat mecanic şi sperăm să aibă o evoluţie favorabilă", a declarat Ovidiu Popa, medic primar în cadrul Spitalului 'Sf.Spiridon' din Iaşi.

Potrivit medicului, în prezent prognosticul vital este bun. Bărbatul urmează să fie supus şi altor intervenţii chirurgicale estetice de reconstrucţie facială. El va avea nevoie de mai multe intervenţii succesive.

Trei bărbaţi din Mureş care lucrau la o stână din judeţul Harghita au încercat vineri seara să alunge un urs ce atacaseră o bovină. Unul dintre bărbaţi, în vârstă de 45 de ani, a fost rănit de urs. El a fost transportat la o unitate medicală din judeţul Suceava pentru îngrijiri, ulterior redirecţionat la Iaşi. Un tânăr în vârstă de 26 de ani a reuşit să fugă, însă cadavrul acestuia a fost găsit în cursul dimineţii după ce a fost căutat în fondul forestier de echipe comune de jandarmi montani şi poliţişti. Cel de-al treilea bărbat este cel care a sunat la 112.


3058 de afisariPoate ca o sa se ajunga si acolo...
Gigel cu elefantii [utilizator], Sâmbătă, 24 iulie 2021, 18:45
+8/10
Problema e o bomba cu ceas. Pronosticul cel mai probabil: va bubui inainte sa se faca ceva. O interventie in forta cu impuscarea in numar mare a ursilor (sezon de vanatoare cu 500-1000 de ursi vanati) ar rezolva problema pentru cativa ani. Poate ca nu e cea mai buna masura. Poate ca nici nu e aplicabila (ar dura prea mult). Sa se mai gandeasca si altii. Dar dupa ce buba face poc, oare ce masuri se vor adopta?
Chiar nu vreti sa-i mai rariti???
persuasiv [utilizator], Sâmbătă, 24 iulie 2021, 18:17
+6/10
oricum,marii vinovati sunt cei care le-au dat de mancare.
inca 7 comentarii comenteaza