Israelul spune că Pfizer are o eficiență de doar 39% împotriva variantei Delta, dar previne în continuare formele severe de Covid - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,2275marţi 21 sep 2021

Israelul spune că Pfizer are o eficiență de doar 39% împotriva variantei Delta, dar previne în continuare formele severe de Covid

de N.O. Sâmbătă, 24 iulie 2021, 22:24
- a A+
Imagine
Vaccinul anti-Covid-19 Pfizer are o eficiență de doar 39% în prevenirea infecțiilor Israel, unde varianta Delta este tulpina dominantă, dar oferă în continuare o protecție puternică împotriva formelor severe de boală și a spitalizării, potrivit unui nou raport al Ministerului Sănătății, relatează CNBC.Cifra de eficacitate, care se bazează pe un număr nespecificat de persoane evaluate între 20 iunie și 17 iulie, este în scădere față de o estimare anterioară de 64%, în urmă cu două săptămâni, și intră în conflict cu datele din Marea Britanie care au constatat că vaccinul a avut o eficiență de 88% eficientă împotriva unei forme simptomatice de boală.

De asemenea, ar avea o eficiență de 41% în prevenirea infecțiilor simptomatice provocate de varianta Delta a coronavirusurlui, potrivit Forbes.

Cu toate acestea, vaccinul cu două doze funcționează încă foarte bine pentru a preveni formele grave a bolii, demonstrând o eficiență de 88% împotriva spitalizării și o eficiență de 91% împotriva formelor severe, potrivit datelor israeliene publicate joi.

"Trebuie să fim conștienți de faptul că, cu timpul, eficacitatea acestor vaccinuri poate scădea", a spus dr. Isaac Bogoch, profesor de boli infecțioase la Universitatea din Toronto.

Este posibil ca concluziile Israelului să fie diferite de alte studii, reflectând faptul că au avut acces la vaccinuri de mai mult timp decât majoritatea celorlalte părți ale lumii. Cu alte cuvinte, este cea mai actualizată și mai exactă evaluare a vaccinului Pfizer împotriva Delta, scrie Forbes.

Cu toate acestea, ministerul sănătății din Israel nu a dezvăluit datele din spatele rezultatelor sale și există o serie de probleme în modul în care studiul pare să fi fost realizat, care ar putea crea incertitudine. Studiul nu a urmat, de exemplu, pașii necesari pentru a exclude explicații alternative pentru eficacitatea scăzută, cum ar fi părtinirea cu privire la cine este testat pentru Covid-19.

Israelul a fost liderul campaniei de vaccinare la nivel global, pentru că și-a asigurat dozele în schimbul datelor. Țara a renunțat la restricțiile de pandemie în luna mai, deși un nou val de cazuri condus de Delta a adus-o la marginea unor noi posibile restricții.

Citește și:


20073 de afisariCu alte cuvinte
Gelu Balsam [utilizator], Sâmbătă, 24 iulie 2021, 23:32
+16/42
1. Un vaccinat se poate imbolnavi simptomatic si transmite infectia mai departe. Este insa PROTEJAT (destul de bine) impotriva unor forme grave si decesului. Concluzia: vaccinul este pentru TINE, nu pentru cei din jur. Este si pt ei indirect, prin faptul ca nu tii un pat de spital ocupat.

2. Certificatele de vaccinare AU SENS la deplasari in strainatate. Statul in care te duci vrea sa fie cat de sigur poate ca nu faci la ei o forma grava, ca nu vei sta in spital si consuma resurse medicale pe care asiguratorul tau nu le va plati (pt ca nu e in asigurarea de calatorie in cele mai multe cazuri). Asadar acel stat se va chinui sa obtina banii de la tine. Pentru a micsora riscul de a nu-si vedea banii iti cere sa fii vaccinat.

3. Cum tinerii nu fac oricum in marea majoritate forme grave si cum exact acelasi lucru este dat si de vaccin, a impune tinerilor vaccinarea este o prostie si o risipa de vaccinuri. Vaccinurile trebuie directionate catre cei cu probleme si, evident, catre cei care vor sa fie vaccinati (inclusiv tineri). Asadar nu impunere ci optiune.

4. Virusul s-a adaptat extrem de repede catre o raspandire facila intre oameni. Va deveni endemic ca orice banal virus gripal. Nu exista sa nu intri in contact cu el ci doar cand. Si da, unii vor muri. Ca la orice boala. Si printre ei putem fi si eu si tu, cu o anumita probabilitate. Din fericire nu 100%, din pacate nu 0%.
dar am zis eu asta?
winston_smith [utilizator], Duminică, 25 iulie 2021, 0:10
+13/25
esti de acord deci ca vaccinatii se infecteaza si transmit. De ce nu sunt testati cand vin din zone rosii? de ce sunt lasati sa raspndeasca? de ce au dreptul sa participe netestati la evenimente cu multe persoane? am raspndit eu panica? am zis ca privilegiile pentru vaccinati sunt NONSENS atata timp cat transmit. prin vaccin te protejezi doar pe tine. corect?
inca 77 de comentarii comenteaza