Cioloş spune că nu se aștepta să câștige în fața lui Barna primul tur al alegerilor din USR-PLUS / "Dacă voi câştiga alegerile, în 2023 îmi voi depune mandatul" - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,2693miercuri 27 oct 2021

Cioloş spune că nu se aștepta să câștige în fața lui Barna primul tur al alegerilor din USR-PLUS / "Dacă voi câştiga alegerile, în 2023 îmi voi depune mandatul"

de Redactia Joi, 23 septembrie 2021, 17:05
- a A+
Imagine
Copreşedintele USR-PLUS Dacian Cioloş spune că nu se aștepta să câștige primul tur al alegerilor interne din partid, în fața lui Dan Barna, iar dacă va câştiga preşedinţia partidului îşi va depune mandatul în 2023, precizând că va susţine un amendament la statut pentru ca preşedintele să fie ales pentru un mandat de doi ani.
  • "Nu m-am aşteptat la acest rezultat. Nu m-am aşteptat să avem atât de mulţi colegi prezenţi la vot", a spus Cioloș într-o conferinţă de presă susţinută la sediul partidului.
El a afirmat că dacă va câştiga preşedinţia USR-PLUS, atunci îşi va depune mandatul în 2023, chiar deoarece este important să fie făcută o evaluare a activităţii partidului de până atunci, iar conducerea formaţiunii să fie validată din nou prin vot.
  • "Da, deci oricum, eu dacă voi câştiga preşedinţia partidului, în 2023 îmi voi depune mandatul, pentru că cred că înainte de alegerile din 2024, care sunt foarte importante, va fi un moment bun să facem o evaluare a felului în care a funcţionat partidul, ce am reuşit să facem până atunci şi conducerea partidului, cel puţin preşedintele, dacă eu voi câştiga preşedinţia partidului să fie validat printr-un vot chiar înainte de alegeri.
  • Vom avea acum o discuţie la Congres şi despre modificarea statului. Sigur voi propune această modificare (n.r. - mandat de 2 ani pentru funcția de președinte al partidului). Şi asta şi mai multe modificări", a afirmat Dacian Cioloş, întrebat dacă va susţine în continuare amendamentul din statutul USR PLUS ca preşedintele să fie ales pentru un mandat de doi ani.
El a mai spus că vor fi întâlniri cu membri ai partidului pentru a-i convinge să voteze în turul al doilea al alegerilor interne, în condiţiile în care aproape 12.000 de persoane din USR - PLUS nu au votat în primul tur.


De asemenea, Cioloș a spus că nu va mai candida la șefia grupului Renew Europe din Parlamentul European dacă va fi ales președinte al USR-PLUS.

Copreşedinţii USR-PLUS Dacian Cioloş şi Dan Barna merg în turul doi al alegerilor pentru şefia partidului. În urma primului tur, Dacian Cioloş a obţinut 15.111 voturi (46%), Dan Barna a întrunit 14.404 voturi (43,9%),iar Irineu Darău are 3.300 de voturi (10,1%). Din 44.114 membri cu drept de vot, au votat 32.815 (74,4%).

Rezultatul scrutinului online urmează să fie validat de congresul USR PLUS, care va avea loc în weekendul 2-3 octombrie, la Romexpo, în Bucureşti.


2855 de afisari44.000 membri USR-PLUS
rov [utilizator], Joi, 23 septembrie 2021, 18:02
+7/13
Spune ceva despre viitorul politic al tarii...
Sunt oameni ce au fost impinsi in politica din disperarea indusa de partidele desprise din PCR, FSN, si impartite voiniceste si reimpartite intre pezede, pedele, pereme, penele, etc

Daca USR-PLUS va lua 50% din viitoarele alegeri Romania poate recupera in 10 ani decalajul fata de Polonia

Daca nu, Romania se va degrada iremediabil, hotii si impostorii ce s-au hranit 30 de ani din seva ei, o vor duce in specrul EXTINCTIEI cu eticheta de noua Albanie...
SI eu vreau
imi_pasa_de_romania [utilizator], Joi, 23 septembrie 2021, 20:25
+1/5
Dar cand am vazut ca oamenii au ales un primar pedofil, un alt primar care isi dezbraca propria fata si o filma si se auzea cum o traumatiza psihic, alt primar complice la Colectiv, iar lista continua... incep sa cred ca romanii nu se simt bine decat cu infractori in pozitii cheie.

Partea frumoasa e ca tot ei se plang dupa. Ca e multa coruptie, ca sunt hoti la putere, ca nu se face nimic si ca toti sunt la fel.

Poate singura mutare buna a USR-ului a fost iesirea din coalitia asta toxica USLista, iar poate cu Ciolos la carma partidul va putea merge pe o traiectorie buna pentru ca ma astept sa stie ce vrea, fata de stilul heirupist al lui Barna.

Dar ca sa prinda capital in urmatorii 3 ani e nevoie sa o joace bine si fara manusi. Au vrut sa fie finuti si in 2019 cu cele 2 guverne Orban, au vrut sa fie finuti cu primarii comuni, au vrut sa fie finuti dupa demiterea lui VV. Acum au vazut ca USL are o ipocrizie si nesimtire crasa si ca o sa fie necesar si putin joc murdar.

Speranta moare ultima :)
inca 5 comentarii comenteaza