Cum arată chestionarul pentru vaccinare pe care trebuie să îl semneze părinții. Ministerul Educației: De vineri va fi distribuit în școli - DOCUMENT - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,2570joi 21 oct 2021

Cum arată chestionarul pentru vaccinare pe care trebuie să îl semneze părinții. Ministerul Educației: De vineri va fi distribuit în școli - DOCUMENT

de Iulia Rosca Joi, 23 septembrie 2021, 18:04
- a A+
Imagine
​Ministerul Educației a transmis chestionarul prin care părinții își vor exprima intenția de vaccinare a copiilor la școală, după ce acesta a fost validat de Ministerul Sănătății, se precizează într-un comunicat de presă. Chestionarul, care nu este obligatoriu, va fi distribuit în școli începând de vineri, 24 septembrie, prin inspectoratele școlare județene.


Precizările Ministerului Educației:

  • Chestionarul "nu este obligatoriu, nu constituie obligație de vaccinare și va fi pus la dispoziția părinților în vederea completării. Persoana desemnată pentru protecția sanitară la nivelul unității de învățământ, în conformitate cu dispozițiile ordinului comun al ministrului Sănătății și al ministrului Educației, va transmite Direcțiilor de Sănătate Publică (DSP) chestionarele completate de către părinți/tutori legali.
  • În cazul exprimării intenției de vaccinare, vaccinarea elevilor minori se va efectua numai cu acordul informat, exprimat în scris, în prezența părintelui/tutorelui legal al copilului!
  • Scopul completării chestionarului este sprijinirea celor care doresc să se vaccineze și beneficiază de acordul informat, exprimat în scris, al părinților sau reprezentanților legali, prin organizarea de echipe mobile de vaccinare în școli de către Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) și Direcțiile de Sănătate Publică.
  • Chestionarele nu necesită asumare prin semnătură și pot fi transmise și în format electronic."

Cum arată întrebările din chestionar:1. Elevul este vaccinat * :
o Da
o Nu

2. Dacă ați optat pentru a doua variantă de răspuns la întrebarea anterioară, vă rugăm să precizați dacă intenționați să aprobați vaccinarea anti-COVID-19 a copilului dumneavoastră de către echipa medicală prezentă la școală (la cabinetul medical școlar sau echipa mobilă):
o Da
o Nu
o Indecis

Precizările de la finalul chestionarului:

  • Prezentul chestionar nu este obligatoriu și nu constituie obligație de vaccinare!
  • În cazul în care vă exprimați intenția de vaccinare, vaccinarea copilului dumneavoastră se va efectua numai cu acordul informat scris, în prezența dumneavoastră în calitate de părinte/reprezentant legal al copilului!
  • Scopul completării prezentului chestionar este sprijinirea celor care beneficiază de acordul informat al părinților sau reprezentanților legali, prin organizarea de echipe mobile de vaccinare în școli, de către Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) și Direcțiile de Sănătate Publică (DSP)
Acest chestionar a fost elaborat după ce ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a acuzat un blocaj al campaniei de vaccinare cauzat de reglementările GDPR, fiind vorba de date personale medicale.6936 de afisariŞi
BARBADOS [utilizator], Joi, 23 septembrie 2021, 19:17
+10/16
atunci care este rostul adunării de alte hârtii? Virusul ăsta poate exista, am înţeles, şi fără birocraţie şcolară. Dacă ar fi vrut să-şi vaccineze copilul, părintele ar fi făcut-o deja sau o poate face fără să mai completeze acele hârtii la şcoală.
Ha!
Mazeta [utilizator], Joi, 23 septembrie 2021, 18:10
+9/25
Cică formularul nu este obligatoriu, dar părinții „trebuie” să îl semneze. Clar, nu?
inca 11 comentarii comenteaza