OMS acuză că administrarea celei de-a treia doze a vaccinului anti-Covid este "imorală" / Tedros cere oprirea vaccinărilor - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,2693miercuri 27 oct 2021

OMS acuză că administrarea celei de-a treia doze a vaccinului anti-Covid este "imorală" / Tedros cere oprirea vaccinărilor

de S.J. Miercuri, 13 octombrie 2021, 14:20
- a A+
Imagine
​Administrarea celei de-a treia doze de vaccin anti-COVID-19 în unele ţări este "imorală" în condiţiile în care inoculările stagnează în Africa, acuză directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, citat de CNN și Agerpres.


Intensificarea vaccinărilor cu doza de rapel (booster) este "imorală, incorectă şi nedreaptă şi trebuie să se oprească", a declarat marţi şeful OMS pentru CNN.

"A începe inocularea celei de-a treia doze este într-adevăr cel mai rău lucru pe care îl putem face în calitate de comunitate globală. Este nedrept şi, de asemenea, incorect pentru că nu vom opri pandemia ignorând un întreg continent (Africa), iar acest continent nu are nicio capacitate de producţie prin alte mijloace", a adăugat el.

OMS a recomandat o doză suplimentară de vaccin, a treia, pentru persoanele imunodeprimate, însă se opune utilizării la scară largă a dozelor de rapel (booster) până când un număr mare de persoane la nivel mondial nu va fi vaccinat cu o primă doză de ser anti-COVID-19.

America de Sud, America de Nord, Europa, Asia, Oceania au administrat o singură doză de vaccin la peste 50% din populaţiile lor, în timp ce doar 7% din populaţia Africii a primit o singură doză, a mai spus Tedros Adhanom Ghebreyesus.

În septembrie, Administraţia pentru Alimente şi Medicamente (FDA) din SUA a autorizat administrarea celei de-a treia doze a vaccinului Pfizer pentru anumite categorii de persoane.

La rândul său, Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a cerut statelor Uniunii Europene să emită "recomandări oficiale cu privire la utilizarea dozelor de rapel".

EMA a afirmat că în cazul persoanelor cu sistem imunitar normal, dozele de rapel cu serul BioNTech/Pfizer "pot fi luate în considerare la cel puţin 6 luni după a doua doză la persoanele cu vârsta de peste 18 ani".


72299 de afisari



Asta e de-a dreptul tampit!
LiviuX [utilizator], Miercuri, 13 octombrie 2021, 14:53
+17/39
Cum adica, sa nu se vaccineze unii pentru ca nu se vaccineaza altii?? De acord ca poate unii nu au bani sa cumpere vaccinurile, dar sunt si atatia care nu vor (vezi Romania!). Iar daca e vorba de bani, pai hai sa facem asa si in alte domenii: sa nu mai cumparam masini, pentru ca sunt atatia care nu au si nu-si pot permite, sa nu mai cumparam nici mancare, ca sunt atatia care mor de foame, case/apartamente ca sunt atatia fara, oameni ai strazii, etc.
OMS
ACP [utilizator], Miercuri, 13 octombrie 2021, 17:38
+16/22
mai are curajul sa deschida gura dupa ce a fost partasa la raspindirea virusului? De China nu zice nimic?
inca 23 de comentarii comenteaza