De ce a fost oprit un TAB românesc de către poliția germană / ​MApN face precizări - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,2693miercuri 27 oct 2021

De ce a fost oprit un TAB românesc de către poliția germană / ​MApN face precizări

de Victor Cozmei Miercuri, 13 octombrie 2021, 15:40
- a A+
Imagine
Armata Română a participat recent la exercițiul militar "Green Griffin 21", organizat în poligonul Klientz din Germania, cu o coloană de transportoare blindate tip TAB B33 "Zimbrul" aparținând Batalionului 812 Infanterie "Șoimii Carpaților. În timpul unui marș pe roți, la intrarea în localitatea Brandenburg, coloana de TAB-uri românești a fost oprită de către poliția rutieră germană.


"O coloană de transportoare blindate tip TAB B33 "Zimbrul" aparținând Batalionului 812 Infanterie "Șoimii Carpaților", însoțită de echipaje ale Poliției Militare Germane, pe timpul executării, în cadrul tactic, a unui marș pe roți spre locația de desfășurare a unei etape a exercițiului, la intrarea în localitatea Brandenburg, a fost oprită de către poliția rutieră germană, pentru motivul că un transportor blindat avea scurgeri de material lichid", a anunțat miercuri Ministerul Apărării.

Un TAB Românesc, oprit de poliția germană pentru că avea "scurgeri de material lichid" / MApN: Apă de ploaie care "a angrenat ușoare reziduuri de natură petrolieră"


"Verificările tehnice efectuate atât la plecare în cursă, cât și după sesizarea primită, au exclus posibilitatea scurgerilor unor lichide de natură petrolieră (combustibil sau ulei). Lichidul scurs pe carosabil a fost identificat ca fiind apă pluvială provenită de la precipitațiile abundente căzute pe timpul desfășurării exercițiului care, în scurgerea normală, a angrenat ușoare reziduuri de natură petrolieră depuse în timp pe circuitul de drenaj al transportoarelor. Aceste scurgeri au fost curățate de către pompierii germani, cu autospeciale destinate acestui scop", transmite MApN.

Ca măsură suplimentară de precauție, coloana de blindate nu a mai continuat deplasarea pe roți, tehnica fiind îmbarcată pe trailere și transportată către locul de dispunere din poligon, unde au continuat activitățile prevăzute în planul exercițiului, potrivit comunicatului transmis de Armată.

"În scopul prevenirii unor asemenea incidente, la nivelul Forțelor Terestre s-au dispus măsuri pentru executarea de verificări suplimentare la tehnica militară participantă la misiuni și exerciții", mai transmite MApN.


35523 de afisariNu au nevoie de armată
fdaniel [utilizator], Miercuri, 13 octombrie 2021, 16:21
+36/44
Cu așa poliție nemții nu mai au nevoie de armată.

Dacă ar intra rușii în Germania cu tancurile lor, până la Berlin îi amendeaza poliția pentru poluare de nu se văd!
la noi
GNG [utilizator], Miercuri, 13 octombrie 2021, 16:19
+30/38
... ies din santier, campuri agricole cu cauciucurile pline de noroi pe care il sa pe carosabil si nimeni nu pateste ceva. In Germania, daca ai pata sub masina risti o amenda substantiala, nu conteaza daca esti condens de la AC sau pata de ulei, daca este ulei am inteles ca este mai mare amenda. De aceea au ei sosele curate, ale noastre sunt pline de noroi sau praf, functie de vremea de afara.
inca 42 de comentarii comenteaza