Recorder susține că DNA s-a autosesizat în urma investigației "Clanul Marelui Alb" / Două demisii - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,2693miercuri 27 oct 2021

Recorder susține că DNA s-a autosesizat în urma investigației "Clanul Marelui Alb" / Două demisii

de I.B. Miercuri, 13 octombrie 2021, 21:45
- a A+
Imagine
Conform surselor Recorder, Direcția Națională Anticorupție s-a autosesizat în urma investigației "Clanul Marelui Alb" și a deschis un dosar penal cu privire la faptele prezentate în materialul Recorder.


De asemenea, doi dintre oamenii care apar în investigație și-au prezentat demisiile: Lazăr Neacșu a demisionat din PSD, din Consiliul General al Municipiului București și din Adunarea Națională Bisericească, iar preotul Aurel Mihai a demisionat din funcția de vicar al Arhiepiscopiei București.

"Prin sacrificarea acestor personaje, Biserica încearcă să minimalizeze implicarea Patriarhului Daniel și să bagatelizeze gravitatea faptelor prezentate în investigația Recorder, mutând atenția de la problema sistemică prezentată în materialul nostru: felul în care BOR administrează banii publici", spune Recorder pe pagina sa de Facebook.

O parte considerabilă din banii Bisericii provin din fonduri publice: 1,3 miliarde de lei alocați numai pentru bisericile din București, de la Guvern și din bugetul Capitalei, în ultimii 13 ani, adică în mandatul Patriarhului Daniel.

După mai multe încercări în care Biserica a refuzat să le răspundă la orice întrebare legată de felul în care administrează fondurile publice, jurnaliștii Recorder au decis să se infiltreze în interiorul sistemului folosind o identitate ascunsă.

La capătul a opt luni de documentare, Recorde a descoperit o rețea secretă în care oameni de afaceri, politicieni și prelați de la vârful Bisericii lucrează mână în mână într-o megaafacere: construcția și reabilitarea de biserici din bani publici. Toată acestea rețea operează cu binecuvântarea celui mai puternic om din Biserica Ortodoxă Română, pe care oamenii săi îl numesc Marele Alb.37585 de afisariAdica DNA a aflat din ziare
Bolovanu2 [utilizator], Miercuri, 13 octombrie 2021, 22:19
+32/50
DNA a aflat din ziare, el nu stia ca Marele Alb e securist si conduce un stat paralel. Un stat paralel cu propriile reguli, taxe, firme si organizare separata de statul in care ne aflam noi ceilalti.
Ce bine ca m-ai citeste si DNA ziarele. Chiar se plictisea zilele acestea si nu stia care partid iese invingator sa nu cumva sa dea in cine nu trebuie.
A crescut si pretul la curent si a scos din priza microfoanele.ascunse ; consumau degeaba.
Acum s-a autosesizat, daca intelegeti voi ce inseamna asta. Adica a luat un dosar cu sina si a scris pe el numarul si titlul. Va mai dura pana o sa adauge hartii in dosar.
cine are curaj sa "intre" in BOR?
qwerasdf [utilizator], Miercuri, 13 octombrie 2021, 21:46
+28/48
BOR si ccr sunt niste organisme paralele, incontrolabile

ai sanse mai mari sa controlezi clanurile tiganesti decat pe ccr si bor
inca 25 de comentarii comenteaza