Ucraina cere NATO să pregătească sancțiuni împotriva Rusiei și să întărească cooperarea militară cu Kievul, în eventualitatea unui atac - Hotnews Mobile
1 € 1 USD luni 17 ian 2022

Ucraina cere NATO să pregătească sancțiuni împotriva Rusiei și să întărească cooperarea militară cu Kievul, în eventualitatea unui atac

de R.P. Miercuri, 1 decembrie 2021, 9:47
- a A+
Imagine
Ucraina a cerut, miercuri, NATO să pregătească sancțiuni economice pentru Rusia și să întărească cooperarea militară cu Kievul, în contextul în care țara a început un dialog cu alianța nord-atlantică despre modul în care poate combate un eventual nou atac al Rusiei, care și-a comasat trupele la graniță.


Ucraina, fostă republică sovietică care aspiră acum să devină membru cu drepturi depline al alianței nord-atlantice, este în centrul tensiunilor din Occident și Kremlin, relațiile cunoscând o deteriorare constantă în după anexarea forțată a Crimeei.

La sosirea la Riga unde au loc discuțiile dintre Ucraina și reprezentanții NATO, ministrul de externe Dmitro Kuleba a lansat un apel către aliați să ia măsuri pentru a descuraja acțiunile Rusiei de la graniță, relatează Reuters.

Ca parte a acestui set de măsuri, NATO ar trebui să pregătească sancțiuni economice în cazul în care Rusia decide să aplice "cel mai sumbru scenariu".

O altă măsură ar fi întărirea cooperării militare NATO-Ucraina și a capacităților de apărarea.

Orice nouă "agresiune" a Rusiei împotriva Ucrainei ar conduce la un răspuns "serios", a avertizat marţi la Riga şeful diplomaţiei americane Antony Blinken, pe marginea unei reuniuni ministeriale a NATO.

"Orice escaladare din partea Rusiei ar fi de mare îngrijorare atât pentru Statele Unite, cât şi pentru Letonia, iar orice nouă agresiune ar avea consecinţe serioase", a spus el într-o conferinţă de presă cu omologul său leton Edgars Rinkevics.

Secretarul de stat nu a vrut să spună mai multe despre natura unei eventuale riposte, precizând că doreşte mai întâi "să consulte" aliaţii Statelor Unite din cadrul NATO marţi şi miercuri în capitala Letoniei.


1720 de afisariUcraina și România
Qxx [utilizator], Miercuri, 1 decembrie 2021, 12:10
+7/13
Hai să o luăm istoric:

Ucraina nu a fost niciodată un vecin bun pentru România.

Exemple:
1. Bîstroe. Fac ei canal ca să saboteze România, să aibă și ei intrare de la Marea Neagră. Plus prețuri de dumping.
2. Blocarea Canalului Sulina de către nava Rostock. Plină cu laminate, au întors-o de-a latul canalului și au dat-o la fund.
3. Războiul din Moldova, când au ținut clar partea rușilor.
4. Insula Șerpilor și Platoul continental. Proces la Haga, câștigat de România. Insula Șerpilor (cedată în 1948 către URSS în baza unui proces verbal)
5. Școlile românești și drepturile minorităților.

Ucrainienii fac cucu mare în direcția noastră și stau ghicel spre est.
Eu nu zic că rușii ar fi mai buni vecini, NICI VORBĂ!
Da nici nu le plâng eu de milă ucrainienilor.

Scenariul maxim pt România ar fi o Ucraină mai mică iar unele părți să se întoarcă unde le e locul (Herța, N. Bucovinei și Chilia + Cetatea Albă), adică la România.
N-ar fi chiar rău
Nyk1 [utilizator], Miercuri, 1 decembrie 2021, 12:22
+2/8
Galați devine port de intrare în UE pentru toate chinezăriile aduse cu Transsiberianul.
inca 10 comentarii comenteaza