Gheorghiţă: Au fost foarte multe discuţii să lăsăm această variantă Omicron să se răspândească pentru a obţine imunizarea naturală. Nu este o abordare corectă - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,3614marţi 25 ian 2022

Gheorghiţă: Au fost foarte multe discuţii să lăsăm această variantă Omicron să se răspândească pentru a obţine imunizarea naturală. Nu este o abordare corectă

de I.B. Vineri, 14 ianuarie 2022, 23:06
- a A+
Imagine
Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiţă, respinge ideea conform căreia s-ar putea ieşi din pandemie prin infectarea în masă cu varianta Omicron, mai puţin agresivă pentru organism. El a explicat la Digi 24 că, prin infectarea în masă, virusul ar putea produce noi mutaţii care să ridice noi probleme, potrivit News.ro.


"Au fost foarte multe discuţii că e foarte bine să lăsăm această variantă Omicron să se răspândească în momentul acesta pentru că nu e atât de agresivă şi în felul acesta se poate obţine imunizarea naturală a populaţiei. Nu este o abordare corectă, pentru că nu facem decât să facilităm acumularea de noi mutaţii şi creştem şansa virusului să muteze şi să genereze alte variante care s-ar putea să fie cu probleme mult mai mari şi vom pierde acest potenţial legat de o virulenţă mai scăzută", a afirmat Valeriu Gheorghiţă, vineri seară, la Digi 24.

Medicul a arătat că în fiecare zi sunt raportate peste o mie de persoane care sunt reinfectate cu SARS-CoV-2.

El a susţinut că aproape 45% dintre cei raportaţi acum cu infecţie cu SARS-CoV-2 au şi istoric de vaccinare, însă aceştia au un nivel crescut de protecţie în aşa fel încât nu se observă la fel de multe internări ca în anteriorul val al pandemiei.


3064 de afisariCa si cum
xan [utilizator], Vineri, 14 ianuarie 2022, 23:27
+11/17
ati putea voi controla daca se raspandeste sau nu...
Comentariu sters de utilizator
[anonim], Vineri, 14 ianuarie 2022, 23:26
+9/17
inca 10 comentarii comenteaza