1 € 1 USD 4,2693miercuri 27 oct 2021
Versiune
Mobile
Părerea mea
Mazeta [utilizator], Sâmbătă, 24 iulie 2021, 22:41
-6/76
61% dintre vaccinații cu Faizăr ar trebui să stea în carantină când se întorc din țările aflate pe lista roșie, să nu fie lăsați la spectacole, să se spele mai des pe mâini ș.a.m.d.
Pai si atunci?
Sosocel_mic [utilizator], Sâmbătă, 24 iulie 2021, 22:43
+6/66
Ce facem? De ce lasam vaccinatii sa raspandeasca virusul? De ce ii lasam sa il aduca din UK, din Spania si alte zone rosii, sa intre netestati si sa raspandeasca varianta delta ? Chiar asa nu vede nimeni? Presa? ce pazeste? de ce vaccinatii au dreptul sa raspandeasca virusul?
PS Singapore spune ca eficienta vaccinului dpdv al infectarii este 0(zero). In Islanda foarte aproape de 0. Cazurile pozitive sunt distribuite proportional intre vaccinati si nevaccinati. Deci ZERO.
Actualizeaza si Israelul in vreo 2-3 saptamani, acum 2 spatamani spuneau ca are eficienta 60 %,, au mai taiat din ele.
https://www.reuters.com/world/asia-pacific/vaccinated-people-singapore-make-up-three-quarters-recent-covid-19-cases-2021-07-23/

In conditiile astea, care e ratiunea pasaportului de vaccinare, cu care pot intra doar vaccinatii in anumite locuri, atata timp cat se infecteaza si transmit? ALOOO
The chosen one
CptPopa [utilizator], Sâmbătă, 24 iulie 2021, 22:53
-2/60
Ca sa te fraiereasca pe tine sa te vaccinezi sa te cipeze. Au auzit ca esti "cineva" si vor sa te aiba sub control.
Previne în continuare formele severe de Covid
patrunjel [utilizator], Sâmbătă, 24 iulie 2021, 23:09
+3/33
Previne în continuare formele severe de Covid cu celelalte tulpini care vor fi inlocuite in exclusivitate cu aia noua.
Asa si care e problema celor nevaccinati de urlat
Bolovanu2 [utilizator], Sâmbătă, 24 iulie 2021, 23:18
-14/54
De ce urla nevaccinatii ?
Stati in casa. Noi cei vaccinati prindem eventual o usoara raceala cum era si inainte de pandemie. In rest mergem la serviciu, mergem in concediu, mergem la spectacole. Va facem cu mana din Grecia.
Ce nu intelegeti ? Poate sa se raspandeasca varianta 1 2 3. Cei vaccinati nu vor simiti efectele. Cei mai multi..
Alooo
Mda
Zero_Kelvin [utilizator], Sâmbătă, 24 iulie 2021, 23:22
+2/46
Bine ca certificatul verde ii da drepturi unui vaccinat 1 an iar unuia care a trecut prin boala doar 6 luni. O mizerie, marca EU ! Bigpharma, thanks but no thanks !
Cu alte cuvinte
Tampeanu de la Educatie, Fizica si Sport [utilizator], Sâmbătă, 24 iulie 2021, 23:32
+16/42
1. Un vaccinat se poate imbolnavi simptomatic si transmite infectia mai departe. Este insa PROTEJAT (destul de bine) impotriva unor forme grave si decesului. Concluzia: vaccinul este pentru TINE, nu pentru cei din jur. Este si pt ei indirect, prin faptul ca nu tii un pat de spital ocupat.

2. Certificatele de vaccinare AU SENS la deplasari in strainatate. Statul in care te duci vrea sa fie cat de sigur poate ca nu faci la ei o forma grava, ca nu vei sta in spital si consuma resurse medicale pe care asiguratorul tau nu le va plati (pt ca nu e in asigurarea de calatorie in cele mai multe cazuri). Asadar acel stat se va chinui sa obtina banii de la tine. Pentru a micsora riscul de a nu-si vedea banii iti cere sa fii vaccinat.

3. Cum tinerii nu fac oricum in marea majoritate forme grave si cum exact acelasi lucru este dat si de vaccin, a impune tinerilor vaccinarea este o prostie si o risipa de vaccinuri. Vaccinurile trebuie directionate catre cei cu probleme si, evident, catre cei care vor sa fie vaccinati (inclusiv tineri). Asadar nu impunere ci optiune.

4. Virusul s-a adaptat extrem de repede catre o raspandire facila intre oameni. Va deveni endemic ca orice banal virus gripal. Nu exista sa nu intri in contact cu el ci doar cand. Si da, unii vor muri. Ca la orice boala. Si printre ei putem fi si eu si tu, cu o anumita probabilitate. Din fericire nu 100%, din pacate nu 0%.
Noaptea minții
blackbeard [utilizator], Sâmbătă, 24 iulie 2021, 23:34
+1/51
"Of Singapore's 1,096 locally transmitted infections in the last 28 days, 484, or about 44%, were in fully vaccinated people, while 30% were partially vaccinated and just over 25% were unvaccinated, Thursday's data showed.
While seven cases of serious illness required oxygen, and another was in critical condition in intensive care, none of the eight had been fully vaccinated, the health ministry said."

Poate totuși procesezi informația înainte sa răspândești panică. Cred ca a fost destul de clar de anul trecut ca și vaccinații pot purta virusul, ca se pot infecta în continuare. Diferența este ca nu se mai îmbolnăvesc sever, atât de ușor, ptr a ajunge în spital. Sau poate nu înțelegi cum funcționează vaccinurile.
Vaccineaza-te
NituCt [utilizator], Sâmbătă, 24 iulie 2021, 23:38
-2/24
Vaccineaza-te si nu ai probleme.
Fals
jorj_bv [utilizator], Sâmbătă, 24 iulie 2021, 23:42
+3/15
Dacă la islandezii unde au 79% vaccinați au raport egsl între bolnavii vaccinați și nevaccinati, atunci vaccinul face ceva dacă o categorie de 4 ori mai mare e totuși protejata parțial de boala.
In Singapore poate fi și problema densității sau a globalismului. Poate oamenii interacționează altfel între ei, merg cu metroul, etc
unii citesc doar ce le convine
b0g [utilizator], Sâmbătă, 24 iulie 2021, 23:58
-1/15
Tot in articol se mentioneaza: "eficiență de 88% împotriva spitalizării și o eficiență de 91% împotriva formelor severe". In traducere, Delta e periculoasa doar pentru nevaccinati. Nu cred ca are relevanta din ce zona vine...
Adaug ceva
Tampeanu de la Educatie, Fizica si Sport [utilizator], Duminică, 25 iulie 2021, 0:07
+9/23
Pe termen lung, data de 1 oct data ca limita pentru doritori si persoane cu probleme medicale sa se vaccineze. Dupa 1 oct ridicate toate restrictiile, cu doua exceptii:

1. Persoanele simptomatice in public obligatoriu masca FFP2 sau 3 FARA valva SAU izolare la domiciliu, dupa alegere.

2. Persoanele doritoare sa poata purta in continuare masca. Masca sa fie RECOMANDATA cu toata caldura. Dar nu impusa celor sanatosi. Modelul suedez.

Astfel, intr-un mijloc de transport daca unul e infectat si unul nu ambii pot purta masca si deci fi protejati.

Spitalele: fara spitale convertite pentru COVID. Tratament dupa regula primului venit. Nu ai loc, ghinion curat. Ai ghinion fie ca te-ai vaccinat si nu a ajutat sau ai ghinion ca nu te-ai vaccinat.

Suna cinic dar nu e: 90% din oameni trec cu bine peste boala si EXACT pe ei trebuie sa ne axam - pentru viitorul natiunii, al sanatatii ei sociale, al unei functionari normale a societatii in care traim si suntem membri - cu tot cu beneficii, responsabilitati si riscuri.

Asadar: daca vrei sa te vaccinezi fa-o repede! Protejaza-te! Daca nu, consideram ca iti asumi riscul. Nu inseamna nici ca vei face o forma grava nici ca vei muri. Ai insa 10% sa iei un bilet prost si 3% sa tragi lozul cel negru. Noi iti uram noroc si sanatate.

Asa ar trebui sa arate campania pe termen lung. VACCINURI EXISTA suficiente. Ce ne tot cacaim cu restrictiile?!?
dar am zis eu asta?
Sosocel_mic [utilizator], Duminică, 25 iulie 2021, 0:10
+13/25
esti de acord deci ca vaccinatii se infecteaza si transmit. De ce nu sunt testati cand vin din zone rosii? de ce sunt lasati sa raspndeasca? de ce au dreptul sa participe netestati la evenimente cu multe persoane? am raspndit eu panica? am zis ca privilegiile pentru vaccinati sunt NONSENS atata timp cat transmit. prin vaccin te protejezi doar pe tine. corect?
wow
Sosocel_mic [utilizator], Duminică, 25 iulie 2021, 0:12
+3/19
ce argument puternic, logic, care raspunde exact la ce am intrebat eu. bravo, asa e, ai dreptate. nu m-as fi gandit la o asemenea explicatie stiintifica .
Israel = 2 morți/zi; Romania = 3! Stam mai bine!
Rower [utilizator], Duminică, 25 iulie 2021, 0:16
-2/34
Israelul puternic vaccinat are media pe ultimele 7 zile de 2 morți/zi iar Romania sub-vaccinata de 3! Stam mai bine deoarece avem de peste doua ori mai multi locuitori decât statul evreu.

Concluzie: Pfizer este un placebo. Nu are nici un efect.

Citat:
"Israelul spune că Pfizer are o eficiență de doar 39% împotriva variantei Delta, dar previne în continuare formele severe de Covid"
sunt perfect de acord
Sosocel_mic [utilizator], Duminică, 25 iulie 2021, 0:17
+7/27
Ca previne forma severa. Deci sa se vaccineze VULNERABILII! NU SE JUSTIFICA VACCINAREA OBLIGATORIE A TINERILOR SANATOSI CU UN SER EXPERIMENTAL, neavand risc de boala grava, si infectandandu-se in aceeasi masura ca vaccinatii. sorry eu am intrebat DE CE SUNT LASATI SA RASPNDEASCA VACCINATII si se va da vina oe nevaccinati? hai ca deja....
Pai
gigilu [utilizator], Duminică, 25 iulie 2021, 0:53
+5/17
dupa ce vede cetateanul ca intai i-a spus “stiinta” sa aiba putintica rabdare ca iese vaccinul salvator dupa care, daca face suficient de multa lume injectia, o sa scapam toti de molima asta blestemata si o sa ne intoarcem la viata de dinainte, cu bune, cu rele, iar acum vin unii si-i spun ca, de fapt, a fost intepat cam de flori de mar ca nu se schimba nimic, ce sa mai faca el? Sa mai aiba incredere in “stiinta lor” ? Aia care si-au facut injectia or sa injure ca, uite ma, facui injectia degeaba, iar aia care n-au luat-o isi zic ca ce destepti au fost ei ca macar daca n-o sa se schimbe nimic, macar nu s-au intepat si nici nu mai au de gand s-o faca.
Raspandirea
Tyrion.lann [utilizator], Duminică, 25 iulie 2021, 1:30
+9/21
Intrucat si cei vaccinati, printre care ma numar, se infecteaza si transmit boala, logic este ca si ei trebuie sa vina cu teste si sa stea in carantina.

Pentru simplul motiv ca scopul restrictiilor de intrare este sa previna raspandirea bolii, neinteresandu-i pe autoritatile din Grecia de exemplu daca un anumit turist sau altul se infecteaza, ci daca acela da mai departe boala in tara lor.
Fals
jorj_bv [utilizator], Duminică, 25 iulie 2021, 1:40
-2/16
Dacă sunt jumate vaccinați jumate nevaccinati cazuri în Islanda la 80% vaccinare, înseamnă că. vaccinul face ceva.
Pe de altă parte, în Singapore s-a limitat activ accesul la concerte, restaurant de vaccinare, deci explicația ar putea fi acolo.
Mai bagă o fisă, antivaccinistule
jorj_bv [utilizator], Duminică, 25 iulie 2021, 1:59
-15/23
1. O buna parte din cei vaccinați nu fac boala deci nu ajuta la răspândirea exponențială

3. În UE și alte tari bogate și medii exista vaccinuri, doar ca prostii nu vor sa se vaccineze. Tarile cu adevărat sărace stau doar cu mâna întinsă, ceea ce nu prea are sens fiind un produs scump pt a fi distribuit întregii p. opulații dar din banii altora.
Pai astea-s vaccinuri sau medicamente?
Fu Leng [utilizator], Duminică, 25 iulie 2021, 2:29
+6/22
Ca pana acum face exact ce facea Piramidonul la Gripa!!!
N-ai inteles ce-a zis omul, asa-i?
newlook [utilizator], Duminică, 25 iulie 2021, 2:55
+5/29
N-ai inteles ce-a zis omul, asa-i? Iti spun eu in cuvinte mai simple, sa poti procesa:
...daca vaccinul NU PREVINE raspandirea virusului..
...atunci, discriminarile intre vaccinati si nevaccinati "pentru a preveni raspandirea" sunt inutile, nu numai neconstitutionale, ilegale si imorale.

Sper ca am folosit destul de putine cuvinte ca sa nu-ti scurtircuitez neuronasul.
Sanatate la el (la neuronas)!
Lol
HP [utilizator], Duminică, 25 iulie 2021, 5:35
-5/17
Pasapoartele de vaccinare nu sunt ca sa stopeze infectiile, ci ca sa nu ajungi la urgente in tarile respective, punand presiune pe sistem.

Problema cu Covid nu e ca se raspandeste. De falt asta e o chestie buna.
Minusuri
blackbeard [utilizator], Duminică, 25 iulie 2021, 6:47
-6/20
Thanks! Apreciez, mai ales ca sunt in SG in acest moment. Aparent, cei din RO sunt mai informati cu tot ce se intampla in SG. :)
Sa fiti sanatosi
esti tu vaccinat ca porcul zburator!
Antenistontel [utilizator], Duminică, 25 iulie 2021, 7:33
+1/9
nici testarea nu este 100% fiabila, iar intre moentul testarii si cel al prezentarii certificatului este posibila si probabila infectarea.
majoritatea vor muri nevaccinati!
Antenistontel [utilizator], Duminică, 25 iulie 2021, 7:35
0/4
.
Cine nu se vaccinează își asuma un mare risc
anya_2 [utilizator], Duminică, 25 iulie 2021, 7:47
-1/15
In ianuarie am făcut boala, adusă de cineva la serviciu după sărbători. Ne-am contaminat ca la domino…O colega a ajuns in spital. Mulți părinți au fost și ei contaminați, am auzit de unii ca au și murit :(( Eu am avut stări oribile, nu as dori nimănui nici măcar forma aia “mai puțin gravă”. De la o zi la alta nu stii cum ești, iar simptomele se agravează, culmea, după o săptămâna…
Deci nu am ezitat sa fac vaccinul, știind prin ce-am trecut, chiar dacă sunt alergică și chiar dacă am avut cândva o reacție urata la un vaccin. Cu mari emotii, am hotărât totuși sa ma vaccinez cu varianta ARNm și n-am avut nicio reacție adversa, culmea…
Fiecare hotărăște pentru el, dar nu știu dacă intelege toată lumea ca e o masura de stay safe pe o perioada, ca asa se încurajează diminuarea răspândirii, altfel funcționează ruleta rusească.
Concluzia e ca...
rsumy_ [utilizator], Duminică, 25 iulie 2021, 7:57
+1/17
... cei vaccinati au dreptul sa raspandeasca boala, iar cei nevaccinati, nu.

Incredibil.
Comentariu sters de utilizator
[anonim], Duminică, 25 iulie 2021, 8:08
0/12
dar
toiu [utilizator], Duminică, 25 iulie 2021, 8:21
+4/14
Asa este, nu toti vaccinatii transmit boala. Dar din studiul israelian rezulta ca 61% au facut boala, deci au o incarcatura virala suficient de mare incat sa o transmita. Chiar nu ma intereseaza ca din doi vaccinati unul NU transmite boala atat timp cat nu-l pot identifica personal. Restrictiile, daca se considera ca sunt necesare, trebuie aplicate ambelor categorii, si pentru cei vaccinati si pentru cei nevaccinati. In lumina noilor studii este un abuz clar sa-i excluzi (doar) pe cei nevaccinati.
Daca citesti
Tampeanu de la Educatie, Fizica si Sport [utilizator], Duminică, 25 iulie 2021, 8:27
+6/8
NU SUNT ANTIVACCINIST. Eu insumi m-am vaccinat. Sunt insa impotriva impunerii unui vaccin. Oamenii pot decide si singuri.
In plus increderea
Tampeanu de la Educatie, Fizica si Sport [utilizator], Duminică, 25 iulie 2021, 8:29
+5/7
Este ceva personal. Nimeni nu iti poate impune sa ai incredere in ceva sau cineva. Faci asta pe baza unui calcul strict personal.
Nu ii intereseaza asta
Tampeanu de la Educatie, Fizica si Sport [utilizator], Duminică, 25 iulie 2021, 8:33
+1/9
Cer certificat de vaccinare ca sa nu cazi la pat pe resursele lor medicale. Daca le-ar pasa de proprii oameni ca sa nu aduci boala ar cere test si carantina.

TOTUL este o decizie politico-economica, nu sociala.
EXACT
Tampeanu de la Educatie, Fizica si Sport [utilizator], Duminică, 25 iulie 2021, 8:34
+2/8
Pusa insa intr-un ambalaj frumos al grijii pt cetatean. Este o problema de bani si resurse ca de obicei.
Știi ce eficienta are modelul suedez? 0
jorj_bv [utilizator], Duminică, 25 iulie 2021, 8:52
-4/10
Ca bitter ul.
Poate are sens la ei, dar e alta cultura.
De unde sa știi ca ești bolnav, îți faci test zilnic, îți iei temperatura la plecarea de acasă? Și dacă ești șeful ikea îți permiți 2 săptămâni de stat acasă sau de lucrat de acasă, nu de alta dar riști sa mai dai la 10.
Vaccinatii nu mai sunt spitalizati
cracanel [utilizator], Duminică, 25 iulie 2021, 8:59
-1/15
O mierlesc direct de miocardita, endocardita, microcheaguri de sange ce produc accidente vasculare, infarcturi, samd. Iti dovedesc asta zecile de mii de morti dupa vaccinare din bazele de date americane si europene VAERS si EudraVigiliance.
Nu fac boala?
cracanel [utilizator], Duminică, 25 iulie 2021, 9:02
0/16
Vrei sa spui fac forma usoara, fara simptome! Dar microcheagurile de sange prezente la 62% dintre vaccinati, pana acum, ce efect au pe termen lung? Medicul canadian care a inceput studiul, nu apar la tomograf ci doar la analizele de sange (D-dimeri), estimeaza ca in 3 ani inima cedeaza... Miocardite, endocardite, paralizii...
Delta nu prea e periculoasa!
cracanel [utilizator], Duminică, 25 iulie 2021, 9:03
+3/11
A urmat evolutia normala a unui virus, devine mai transmisibil in timp dar mult mai putin letal. Pana la urmatoarea tulpina "scapata" din laborator.
Exagerezi
cracanel [utilizator], Duminică, 25 iulie 2021, 9:06
0/12
Varianta Delta e mult mai putin letala, asa ca de la 99,8% sanse sa supravietuiesti, ajunge, cine stie, la 99,99?! :-)
Dar cu inima bushita de la vaccin, cheaguri si alte porcarii in tine, boala lunga, moarte sigura...
Romania ieri - 0 decese
Sosocel_mic [utilizator], Duminică, 25 iulie 2021, 9:41
+4/16
;) sau n’ai vazut titllul stirilor? Sau n’a fost titlu? Nici stire..?
Delta e periculoasa
Sosocel_mic [utilizator], Duminică, 25 iulie 2021, 9:46
+1/11
Pentru vaccinatii vulnerabili. Nu pentru toti nevaccinatii, ci doar pentru 5 % dintre ei. Aia ar trebui vaccinati si pa. E mai mult decat rezonabil, si un copil isi da seama ca au inceput sa se incurce in discursuri, nu se leaga una cu alta… cel putin la noi se mibte atat de sfruntat ca te apuca si rasu
Aplici o logica falsa
bardiCristi [utilizator], Duminică, 25 iulie 2021, 10:38
+4/10
Tu mizezi pe oprirea raspandirii variantelor SARS-COV-2. Nu poti! Nimeni nu poate decat daca oprim toate economiile din lume. Adica niciodata. Trebuie sa intelegi ca idea ta, de a nu raspandi boala, era valabila intr-o perioada in care izolarea era singura optiune. Chiar si asa, s-a raspandit ca naiba. Acum ca avem o metoda de a antrena sistemul imunitar, trebuie folosita. O oprire a economiei globale este exclusa, oricum o iei, ca iti place sa dai vina pe vaccinati sau orice alte inventii mai scoti.
Gresit
bardiCristi [utilizator], Duminică, 25 iulie 2021, 10:44
-6/14
Necesitatea restrictiilor era impusa cand nu erau alternative... dar restrictiile vin si cu probleme economice. Nu ai cum sa mentii economii limitate sau sa le reinchizi ca sunt unii incuiati la minte si nu vor sa se vaccineze pt. a preveni forme grave, epuizarea sistemului de sanatate si decese. Sa nu mai spun ca rezervorul principal de mutatii sunt tocmai nevaccinatii ce duc boala pe termen lung, fie ca sunt la pat sa umbla telelei ca, deh, sunt asimptomatici. Nu vrei sa te vaccinezi, OK, ai limitari. Dar sa-ti intre un lucru in cap, boala nu va pleca nicaieri si vor fi variante anuale precum gripa si la fel ca la gripa, mortii vor fi in principal cei nevaccinati.
Concluzia e ca
bardiCristi [utilizator], Duminică, 25 iulie 2021, 10:46
-6/14
cei ce se macaie pe ei ca nu vor sa se vaccineze vor continua sa reprezinte o povara economica pt. toate tarile.
Atentie, este vorba de morți/zi (medie pe 7 zile)!
Rower [utilizator], Duminică, 25 iulie 2021, 10:52
+2/10
Am precizat clar în comentariul meu precedent ca atat pentru Israel cât și la România este vorba de o medie pe ultimele 7 zile. Numarul instantaneu al decedatilor de Covid-19 nu reprezinta o cifra foarte relevanta deoarece acesta variază puternic de la o zi la alta.
Nu ti-l impune
bardiCristi [utilizator], Duminică, 25 iulie 2021, 10:53
0/10
dar asumati consecintele daca esti nevaccinat. Poti sa o iei logic asa, cum tu nu vrei sa ti se impuna vaccinarea asa nici ei nu vor sa li se impuna sa aiba de a face cu tine. Urlatul vine de la faptul ca cinva va avea de peirdut. In niciun caz vaccinatii.
Stii ca esti bolnav
Tampeanu de la Educatie, Fizica si Sport [utilizator], Duminică, 25 iulie 2021, 10:55
+4/6
Cand ai simptome specifice. Pana atunci esti EXACT ca un vaccinat care este infectios: nu ai simptome dar poti raspandi infectia.
N-ai citit bine
bardiCristi [utilizator], Duminică, 25 iulie 2021, 11:08
-2/6
Problema nu e de la vaccin, ci de la proteina spike. Da, si vaccinurile comanda / induc sistemul celular sa produca aceasta proteina pt. a stimula sistemul imunitar sa o recunoasca devreme in caz de infectare. Dar proteina spike nu va fi produsa exclusiv de vaccinati ci si de cei ce contracteaza boala. Iar daca esti nevaccinat, virusul va face mult mai multe proteine spike pe termen scurt si in final se vor ajunge la microcheaguri in proportii mai mari. In cazul celor vaccinati proteina e preluata de sistemul imunitar, ca o perioada persista e tipic.

Din pacate doctorul a urmarit doar pista vaccinatilor, dar nu si a celor ce refuza si care se infecteaza. Fiind doar un medic de familie, ii lipsesc atat cunostintele cat si mecanismele pt. a face un studiu adecvat. Posibilitatea de a avea efecte pe termen lung sunt. Din pacate e o pandemie cu un patogen nou. Nu are nimeni cum sa previna absolut orice efect. Dar tu stai linistit nevaccinat, numai sa nu mizezi pe oprirea raspandirii bolii si a variantelor ei cu atat mai putin a pericolului microcheagurilor. Cum au mai scris si altii, gandeste-te la gripa, nu a prevenit nimeni cu nimic aceasta boala dar traim cu ea.
Aberezi
bardiCristi [utilizator], Duminică, 25 iulie 2021, 11:15
-1/7
Si infectarea produce chaguri, inima bushita, ficat praf "si alte porcarii", tot moarte sigura. Numai ca anti-vaxxerii ca tine au o tinta precisa, vaccinarea, restul variantelor sunt facute nevazute.
Eh, faceti ca iliescu
Sosocel_mic [utilizator], Duminică, 25 iulie 2021, 11:53
+3/11
Eu zic, una, coi rapsundeti la alta, va faceti ca ploua. E doar realitatea. Eu spun cum se intampla lucrurile. Vaccinatii transmit. De ce ei au dreptul sa transmita, si nevaccinatii nu? Cum se justifica discriminarea in conditiile in care vaccinul nu protejeaza de infectie? In afarade atacuri la persoana si deturnare a subiectului nu vad nimic….
Arata’mi un studiu
Sosocel_mic [utilizator], Duminică, 25 iulie 2021, 11:55
+4/14
Care spune ca nevaccinatii sunt rezervor de mutatii si vaccinatii nu. E o minciuna de 2 lei.
"Rezervorul de mutatii"
Luk [utilizator], Duminică, 25 iulie 2021, 11:56
+5/13
De unde naiba le tot scoateti, oameni buni? :))))
Mda
Luk [utilizator], Duminică, 25 iulie 2021, 12:02
+5/11
Mortii vor fi in principal nevaccinatii din categoriile vulnerabile. Punct.
Patronii din horeca
Sosocel_mic [utilizator], Duminică, 25 iulie 2021, 12:10
+2/4
Vor avea de pierdut( nu toti, doar aia zelosi)
Mda
Luk [utilizator], Duminică, 25 iulie 2021, 12:27
+4/10
O sa vedeti curand ca imunitatea dobandita natural e mai puternica decat cea dobandita prin vaccinare. Imunitatea naturala te fereste sa iei, sa faci sau sa transmiti intr-o masura mult mai mare decat vaccinarea. Asta inseamna ca cei care au probleme de sanatate si varstnicii ar face bine sa se vaccineze pentru ei imunitatea dobandita natural e o ruleta rusa.
Mai inseamna ca nu ar fi fost nevoie sa va vaccinati dupa ce ati avut, dar e adevarat ca ar putea sa fie util confortul mental. La fel de adevarat este si ca n-am stiut toate lucrurile astea inainte (si eu am avut si m-am vaccinat prin mai). Multa sanatate!
Nu, nici vorba
Luk [utilizator], Duminică, 25 iulie 2021, 12:39
+3/11
Concluzia logica e ca cei vulnerabili ar trebui sa se vaccineze, nu toata lumea.
stam mai bine.. momentan
pehash [utilizator], Duminică, 25 iulie 2021, 12:53
+2/12
Comparatia este superficiala. Israelul are o mobilitate mult mai mare a populatiei si un numar mare de palestinieni neinregistrati, nevaccinati - teritoriile aflate sub ocupatie militara de facto.

Romania are "norocul" ca populatia imbatranita, in special din mediul rural nu circula aproape deloc si nu intra in contact cu persoane venite din alte tari.
In plus, nu cred ca este realist numarul de imbolnaviri si decese raportat avand in vedere numarul foarte mic de teste - raportat la populatie, se testeaza de 6 ori mai multi in Israel.

La fel de "bine" stateam si in iarna, pana cand a venit INSSE si ne-a spus ca numarul deceselor in lunile trecute este mult peste media anuala. Cred ca sunt multi pe la sate care evita sa ceara testarea de teama ca nu isi vor putea inmormanta rudele conform traditiei.
Pe el vor sa il cipeze insa...
Un_cetatean_oarecare [utilizator], Duminică, 25 iulie 2021, 14:07
+5/11
In cazul tau nu e nevoie, tu mergi singur, nesilit de nimeni, fara intrebari obositoare pentru neuronii tai bine odihniti :))
Pai atunci
Tampeanu de la Educatie, Fizica si Sport [utilizator], Duminică, 25 iulie 2021, 14:21
+7/9
Sa ceara buletin de analize pt toate bolile transmisibile. Nu cumva este asta ilegal? Asadar pana una-alta inainte de a-mi impune ceva trebuie sa respecte legile.
Stii ce nu vezi tu...
Un_cetatean_oarecare [utilizator], Duminică, 25 iulie 2021, 14:21
+1/9
Ca unii nu s-au speriat deoarece nu erau in grupa de risc...au trecut prin boala si acum au imunitate a la long. Gasesti deja vreo 23 de studii pe OMS din care rezulta ca reinfectarea apare la max 2% dintre cei vindecati, fara decese fara forme grave...suprise surprise, chiar si in cazul variantei delta. Mai mult, deja sunt 3 studii care arata ca imunitatea naturala e pe viata. Unul din ele a fost "scapat" chiar pe HN- studiu condus de Ali Ellebedy , imunolog la Facultatea de Medicină a Universității din Washington

https://search.bvsalud.org/global-literature-on-novel-coronavirus-2019-ncov/resource/en/covidwho-1253815

Nu exista niciun singur studiu care sa arate invers.

Nici chiar acum nu indrazneste nici Israelul nici SUA nici UK sa spuna ca intre nevaccinatii aia care se imbolnavesc mai multi acum la valul 4 sunt reinfectati.
Dar sunt cu doua ordine de marime mai putine decese decat la valul 3 - hai ca nu e greu ia cifrele din UK de exemplu, vezi ce categorie a fost vaccinata prioritar...

Avand in vedere ca infectarile au fost de 10-20 ori mai multe in realitate decat teste PCR pozitive...rezulta ca sunt o foarte multi care au deja imunitate naturala.

Asa ca s-a pus intrebarea DE CE DISCRIMINARE? Ai vreo bucatica din creier activa astfel incat sa o pui la treaba si sa incerci sa dai un raspuns fundamentat pe baza studiilor stiintifice si datelor disponibile...ignorand spusele "expertilor" promovati de media?
Ai stricat deja tot.
Un_cetatean_oarecare [utilizator], Duminică, 25 iulie 2021, 14:24
+1/7
Ai raspuns folosind cuvantul acela obscen "logica". Nu crezi ca ar trebui sa renunti la invective???
Am scris la UE in acest sens..
Un_cetatean_oarecare [utilizator], Duminică, 25 iulie 2021, 14:31
+4/8
Uite raspunsul abracabrant primit de euinfo:

The Regulation also introduces some basic principles, for example, setting the maximum validity period of the certificate of recovery at 180 days. These principles could be adjusted by the Commission on the basis of new scientific evidence. The Regulation in any case ensures that certificates issued by other Member States are accepted following the same rules as the ones applied to nationally issued certificates.

There is no maximum validity foreseen for vaccination certificates, as this will depend on emerging scientific evidence as to the length of protection of the different vaccines.

Adica, cu toate ca exista deja 20+ studii peer reviewed care arata ca imunitatea naturala tine a la long si chiar pe viata, cu toate ca se stie ca la SARS 1 s-au contorizat deja 18 ani de imunitate naturala au acceptat 180 de zile pentru vindecati.
Pentru vaccinatii NU EXISTA STUDII dar este 360 de zile perioada.

Noi suntem prosti ca acceptam aceste mizerii. Eu personal voi trimite la EU Ombudsman petitie..mi-a zis avocatul ca sunt deja mii de plangeri privind discrimanarea aceasta.
Corect
Un_cetatean_oarecare [utilizator], Duminică, 25 iulie 2021, 14:36
+3/7
Numai saptamana trecuta un prieten de 32 ani a facut AVC periferic la doua saptamani de la rapel. I-au zis doctorii ca este probabil o coincidenta. S-a dus cu RMN-urile de acum 2, 4, 6 ..etc ani.- este putin cam grijului cu sanatatea si isi face control total la 2 ani. Au schimbat placa...o fi de la vaccin, dar daca facea Covid patea la fel...18 luni nu a facut, dar l-a mancat undeva sa se vaccineze. Acum sta cu morcovul ...cu tot cu frunze.
Iti scapa un lucru ...mic
Un_cetatean_oarecare [utilizator], Duminică, 25 iulie 2021, 14:40
+1/3
La persoanele infectate proteina S ajunge in sange dupa ce trece de bariera sistemului respirator, moment in care deja sistemul imunitar este in plina lupta. La cei vaccinati proteina S ajunge direct in sange.

Vezi studiul care confirma exact asta...ca afectiunile sunt produse exact de asaltul proteinei Spike asupra sistemului CIRCULATOR, si respirator cum s-a crezut mult timp. E publicat pe HN.
Asta e site-ul
Un_cetatean_oarecare [utilizator], Duminică, 25 iulie 2021, 14:44
0/4
www.adrreports.eu.

Cautati la litera C si gasiti toate vaccinurile mRNA. Vedeti cate cazuri grave sunt. Peste 25% din cele 700 de mii.

Am mai zis-o: in cazul unor vaccinuri testate vorbim de mii de cazuri la acelasi numar de doze. Ia orice vaccin care vrei, inclusiv antigripal si cauta-l in aceasta baza de date.
da
gigilu [utilizator], Duminică, 25 iulie 2021, 14:45
+2/4
e un fel de loterie. Fara nici o garantie ca o sa fie bine intr-un sens sau in altul. Vorba aia romaneasca mare adevar graieste: cum ti-o fi norocul, Ioane!
De unde ai scos 3%????
Un_cetatean_oarecare [utilizator], Duminică, 25 iulie 2021, 14:47
+1/5
Raportat la total populatie rata deceselor este intre 0,02 % (India, Indonezia) si 0,25% (UK, US, Romania, etc). 90% sunt inregistrate la persoane in varsta si / sau cu comorbiditati.

Daca esti in grupa de risc...fa vaccinul. Raportul beneficiu risc este de 2:1. Nu esti in grupa de risc raportul este 1:4,5. Esti pana in 17 ani raportul este 1:22.
Ai idee
Un_cetatean_oarecare [utilizator], Duminică, 25 iulie 2021, 14:56
+4/8
Din ce categorii de varsta si din ce categorii provin majoritatea covarsitoare a deceselor din Suedia? Informeaza-te inainte sa vorbesti.

Sunt mult mai departe decat noi in multe privinte...si da. mult mai pragmatici.

Nu si-au facut praf tara cand le-a iesit in fata pe sosea unul cu speranta de viata de 1-2 ani ca traga de volan inspre grupul de 100 care isi vedea de viata pe trotuar. O aritmetica cruda, dar asta este pragmatismul politic orientat care binele general.

Nu si-au sacrificat tineretul pentru a proteja excesiv pe cei care deja aveau paiul scurt in buzunar. Au incercat sa ii protejeze cat mai bine pe varstnici dar nu le-a iesit.

Ai intrebat un suedez ce parere are? In afara de opozitie care speculeaza si vreo cateva zeci care au protestat impotriva abordarii relaxate in rest lumea si-a asumat ca rudele lor mai in varsta si mai bolnavi pot avea probleme ...finale cu cativa ani mai devreme
ahahahahaha :)))
Luk [utilizator], Duminică, 25 iulie 2021, 17:09
0/6
.
Pai este
Tampeanu de la Educatie, Fizica si Sport [utilizator], Duminică, 25 iulie 2021, 18:48
+2/4
Treaba LOR. A nimanui altcuiva.
Am raportat
Tampeanu de la Educatie, Fizica si Sport [utilizator], Duminică, 25 iulie 2021, 18:52
+1/3
Decese / Imbolnaviti. Doar nu voi pune la COVID decese / toti oamenii.
atacul sosocilor
ras-putin [utilizator], Duminică, 25 iulie 2021, 19:36
-4/8
mare-i gradina...

aceiasi postaci analfabeti functional posteaza permanent la toate articolele pe tema covid. mai luati o pauza, domnilor! e weekend...
nevaccinatii au si dreptul esential sa moara
AliKimiku [utilizator], Duminică, 25 iulie 2021, 20:29
-5/7
Cat despre transmisia vaccinatilor mai lasa. Nu ai simptome nu prea transmiti, sau transmiti de 10 ori mai putin.
da, varianta Delta pare mai transmisibila si in acelasi timp mai putin letala. Intrebarea este, te bagi ca nevaccinat la riscul mortii?
Ca toti sunt smecheri pana ajung la terapie intensiva!
ba au dreptul, dar cu bani in plus
AliKimiku [utilizator], Duminică, 25 iulie 2021, 20:34
-2/2
Pentru teste de cate ori zboara in vreo tara care cere asta sau cu vreo companie aeriana care cere asta.
Deci poti sa o faci pe banii tai sau pe banii statului. Poti sa faci si o forma grava pe banii statului, nu e problema! Poti sa si dai coltul, o sa regretam toti!
Tirioane, am stat langa un vaccinat cu test poziti
AliKimiku [utilizator], Duminică, 25 iulie 2021, 20:40
-1/5
Vreo 10 zile.
Ia ghici, el nici-un simptom, eu negativ de la inceput pana la sfarsit. Eu nu eram vaccinat atunci!
Eu nu zic ca vaccinatii nu pot transmite numai ca inclusiv rata aia e mai mica decat in cazul nevaccinatilor.
este putin cam grijuliu cu sanatatea
AliKimiku [utilizator], Duminică, 25 iulie 2021, 20:46
+1/1
mai exact ipohondru?
Sa faci la 32 ani RMN-uri (nu ai precizat de care) din doi in doi ani mi se pare putin exagerat. Exceptand situatia in care stii ca ai ceva deja sau antecedente in familie.
Caz in care AVC-ul ala se poate datora unei multitudini de cauze + vaccinul.
Dar ce in viata
Tampeanu de la Educatie, Fizica si Sport [utilizator], Duminică, 25 iulie 2021, 21:00
+3/3
Cu exceptia mortii, nu este o loterie?
Cu siguranta
Luk [utilizator], Duminică, 25 iulie 2021, 21:43
+2/2
Cu siguranta rata de transmitere e mai mica in cazul vaccinatilor, dar cred ca-i mai mare decat in cazul celor imunizati natural. Imunizarea naturala e mai buna, dar nu-i pentru toata lumea.
boost-uri
bo8 [utilizator], Luni, 26 iulie 2021, 7:23
+1/1
concluzia este clara... este nevoie de boost, nu unul ci chiar mai multe, deci cei care au luat vaccinuri vor continua sa ia boost... nu vreau sa intru în teorii conspiarationiste dar studii arata precum cei care au fost vaccinați vor avea câteva surprize în privința sistemului imunitar... este trist dar nici marii specialiști nu știu prea multe chiar după doi ani... chiar președintele Canadei a anunțat acest lucru, un mare contract cu pfiser Pina în 2024...https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=AaGE0dl_FdU
comenteaza